Ingrijirea pielii animalelor de companie in timpul sezonului rece - I

Odata ce ajungem la maturitate, majoritatea dintre noi am descoperit ca vremea rece de iarna poate face ravagii pe pielea noastra. Umiditatea este scazuta, aerul de afara este rece, vantul puternic, iar noi intram la caldura pentru a ne incalzi si iesim iar in frig zi de zi. Chiar si in casele foarte bine ventilate trebuie sa luptam pentru a tine pasul cu modificarile de temperatura si umiditate pe tot parcursul zilei.

Este de la sine inteles ca organismul nu poate tine intotdeauna echilibrul necesar cu produsele chimice, uleiurile si bacteriile pentru ca pielea sa ramana moale, flexibila si confortabila, iar rezultatul cel mai des intalnit este o piele uscata, mancarimi si exfoliere. Ceea ce este adevarat pentru pielea umana este valabil si pentru cea a animalelor, de asemenea, si multe dintre remediile folosite de noi sunt valabile si pentru animale.


Una dintre problemele tipice care apar in uema modificarilor conditiilor de mediu este matreata. Pur si simplu, de multe ori, matreata este doar rezultatul normal al celulelor moarte ale pielii, care sunt vizibile pe suprafata pielii sau a parului. Cu toate acestea, acest lucru poate deveni o problema inestetica sau de disconfort atunci cand pielea produce cantitati excesive de sebum – un produs gras al glandelor sebacee ale pielii. Aceasta problema tinde sa devina mai raspandita in timpul iernii.


Din pacate, pentru caini, care au pielea sensibila, samponarea le poate face mai rau. Pentru a evita inlaturarea uleiurilor naturale ale piezii sau cauzarea de iritatii chimice, baile cu sampon sau sapun ar trebui sa fie limitate in timpul lunilor de iarna. Bai simple de apa ar trebui sa fie suficiente in cele mai multe cazuri. Daca este necesar samponul, folositi unul hidratant pentru piele sensibila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu