Mituri despre ingrijirea animalelor de companie iarna - II

Mit: Cainii nu absorb antigel sau substante chimice nocive prin pernutele de la labute.
Realitate: Pernutele cainilor sunt mai rezistente decat alte parti ale corpului lor, dar substantele chimice pot fi absorbite prin acestea. La randul lor, produsele chimice, pot fi linse de catre caini si pot cauza probleme grave. Asadar, aveti grija sa stergeti foarte bine pernutele labutelor atunci cand va intoarceti de la plimbare, folosind apa calda si un prosop moale.

Mit: Hainele sunt mai mult pentru spectacol si nu tin cu adevarat de cald animalelor de companie, deoarece acestea au o haina de blana naturala.
Realitate: Cainii si pisicile au in general par scurt, astfel incat o haina peste blana va fi cu siguranta apreciata de animalul dvs de companie atunci cand este foarte frig.

Mit: Cainii ar trebui sa castige in greutate in timpul iernii pentru a pastra raportul de grasime normal si pentru a le tine de cald.
Realitate: Nu intotdeauna este adevarat. Desi cainii sunt mai sedentari in lunile de iarna, cresterea in greutate nu este intotdeauna recomandata. Cainii de interior care participa la activitati fizice intense sau sporturi de iarna pot necesita alimente suplimentare in lunile mai reci. Un studiu recent a aratat ca 53% dintre pisici si 55% dintre caini sunt supraponderali sau obezi. Cel mai bine este sa tineti sub control greutatea animalelor dvs pentru a le proteja inima, organele si articulatiile.

Mit: Un umidificator pot ajuta oamenii, insa nu face mare lucru pentru un animal.
Realitate: Aerul uscat din casa poate cauza mancarimi animalelor din casa, le poate usca nasul si duce la aparitia infectiilor pe caile respiratorii superioare. Luati in considerare un umidificator si discutati cu medicul veterinar pentru suplimente de acizi grasi pentru o piele sanatoasa.


Mit: Puricii nu vor afecta animalul in timpul lunilor de iarna.
Realitate: Desi puricii nu pot supravietui temperaturilor de iarna brutale, caldura din casa ii poate ajuta in acest sens. Asadar va recomandam sa folositi si in lunile de iarna solutii impotriva acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu