Mituri despre ingrijirea animalelor de companie iarna - I

Stim cu totii ca pericolele iernii sunt destul de multe: zapada, noroiul, lapovita, gheata, temperaturile extrem de scazute, sarea de pe strada, etc. Oamenii se pot proteja usor de toate aceste pericole, in schimb animalele noastre de companie nu.

Protejarea felinelor noastre si a membrilor familiei canine este responsabilitatea noastra, asadar va prezentam in continuare cateva mituri si explicatiile lor despre cum trebuie sa ingrijim animalele in timpul sezonului rece pentru a le pastra in siguranta.

Mit: Spre deosebire de vara, unde o masina actioneaza ca un efect de seara si poate dauna sau chiar aduce moartea animalelor de companie, un animal este mai in siguranta intr-o masina in timpul lunilor reci de iarna.
Realitate: Animalele de companie pot ingheta pana la moarte chiar si intr-o perioada scurta de timp. Masinile actioneaza ca un frigider in lunile reci. Un caine singur intr-o masina, fie ca este vara fie ca este iarna, reprezinta un pericol.

Mit: Toate substantele pentru dezghetare sunt la fel.
Realitate: Nu toate substantele care topesc gheata sunt realizate din aceleasi materiale si mai ales, nu toate sunt indicate pentru animalele de companie. Incercati ca in curtea dvs sa presarati intotdeauna substante recomandate pentru animale, astfel acestea pot face boli grave.

Mit: Pernutele cainilor de la picioare ii pot proteja de orice vreme.

Realitate: Desi pernutele cainilor contin mult tesut gras care nu ingheata la fel de usor ca alte tesuturi, protectia impotriva taierii in gheata ascutita sau a altor pericole este cruciala in lunile de iarna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu