Alimente mai putin indicate pentru caini - II

Ciocolata – ar trebui sa nu mai existe deloc zile in care sa dati cainilor ciocolata. Multa lume inca nu intelege acest lucru, dar ciocolata este foarte daunatoare pentru caini. Aceasta contine theobromina care poate conduce la o serie intreaga de probleme, inclusiv: voma, diaree, stari permanente de sete.

Oua crude – ouale crude sunt, de asemenea, destul de periculoase pentru caini, deoarece pot contine bacterii, cum ar fi E.coli sau salmonella. E.coli este ca o enzima care are efect asupra vitaminei B, de care cainii au foarte mare probleme. Acest lucru duce la probleme legate de pielea si blana cainelui.

Peste crud si carne – desigur, aceste alimente pot cauza anumite probleme, cum ar fi intoxicatiile alimentare. De multe ori pestele crud contine un parazit care cauzeaza multe probleme. Asadar, carnea si pestele gatite vor proteja cainele dvs.

Anumite oase (de exemplu, pui) – anumite oase, cum ar fi cele de pasare pot fi foarte daunatoare pentru caini. Pentru ca sunt foarte fragile ele se pot despica usor si acest lucru se poate intampla chiar in interiorul corpului cainelui dvs si astfel pot cauza boli fatale.

Sare – prea multa sare este foarte daunatoare pentru caini, la fel ca si pentru oameni. Aceasta va provoca sete si urinare excesiva si poate duce chiar la otravire cu ion.

Medicamente – acest lucru ar trebui sa fie stiut de toti oamenii, insa pentru siguranta maxima repetam si noi acest lucru, niciodata sa nu ii dati cainelui sau oricarui alt animal din medicamentele dvs. Animalele sunt diferite de oameni si asa trebuie sa fie si structura medicamentelor. Folositi numai medicamente speciale pentru animale prescrise de medicul veterinar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu