Alimente mai putin indicate pentru caini - I

Credeti sau nu, exista o gama larga de alimente pe care noi, ca oameni, consideram ca sunt bune pentru prietenii nostri necuvantatori, dar ele de fapt sunt foarte periculoase si nu ar trebui sa le dam.

Avocado – deci in ultimii ani acest aliment a devenit foarte popular in randul oamenilor, este de fapt foarte periculos pentru caini. Acesta contine o substanta numita persin care este foarte toxica cainilor.

Alcool – stim deja ca in cantitati prea mari este daunator si oamenilor, iar pentru caini efectele acestuia sunt si mai mari. Alcoolul le poate provoca rapid varsaturi, diaree, probleme de coordonare, dificultati de resipiratie si chiar moartea. Si nu uitati un alt amanunt important, cu cat este mai mic cainele, cu atat efectele sunt mai puternnice si pericolul mai mare.

Ceapa si usturoi – nu conteaza sub ce forma, nu ar trebui sa hranim cainii niciodata cu aceste doua alimente. Ele ajuta la distrugerea celulelor rosii din sange, lucru care duce la anemie. Odata ce cainele are anemie atunci va puteti astepta la slabiciune, varsaturi, niciun interes pentru mancare, lipsa de aer.

Cafea si ceai – sunt foarte periculoase pentru caini, doarece contin cafeina, care intr-o doza suficient de mare poate fi fatala cainilor. Daca doza nu este foarte mare, atunci cainele va avea o stare de neliniste, respiratie rapida, palpitatii, tremuraturi musculare, convulsii si sangerare. Exista insa, ceaiuri speciale cu ingrediente verificate de medici veterinari si care sunt sanatoase pentru caini.

Struguri si stafide – desi nu exista inca o legatura directa, strugurii si stafidele au dovedit ca pot provoca insuficienta renala la caini, chiar daca sunt doar intr-o cantitate mica. Intr-o zi cainele va deveni letargic si deprimat.

Lapte si alte produse lactate – chiar daca ar putea fi tentant un bol de lapte pentru un catelus, produsele lactate nu sunt foarte indicate pentru acesta. Ele pot provoca cu usurinta diaree si alte afectiuni digestive, care pot duce la alergii alimentare.

Bomboane si guma – nu ar trebui sa acordati bomboane, prajituri, guma de mestecat sau lucruri asemanatoare cainilor. Cele mai multe produse de acest gen contin un ingredient numit Xilitol care poate provoca o crestere a insulinei care circula prin corpul cainelui. Acest lucru de multe ori duce la insuficienta hepatica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu