Cum sa hranim cainele vara?

Furnizarea cainelui dvs o mancare buna si de calitate, este esentiala pentru sanatatea si bunastarea sa, in orice moment. Nu conteaza in ce perioada a anului suntem – cainele ar trebui sa aiba in castron intotdeauna cea mai buna hrana, mai ales ca obiceiurile alimentare in aproape toate cazurile, sunt stabilite de catre proprietar si nu de caine. Vara si in timpul perioadelor calduroase, ar trebui sa respectam normele generale cu privire la produsele alimentare, dar mai ales tineti minte sa aveti intotdeauna niste castroane suplimentare cu apa proaspata si rece, in special cand temperaturile sunt ridicate.

Hrana uscata este intotdeauna mai buna decat conservele, deoarece ajuta la mentinerea sanatatii dentare in conditii bune. Puteti incerca diferite soiuri de alimente si branduri, oferindu-i cainelui posibilitatea sa isi aleaga ce ii place mai multe. Cu toate acestea, aveti grija sa nu ajungeti sa fiti condus de cheful cainelui. Daca cainele incepe sa devina agitat cand ii oferiti mancare si sa refuze anumite tipuri de mancare – atunci ar trebui sa nu dati vina pe felul de a fi a cainelui, deoarece cineva l-a invatat sa se comporte in acest fel. Este recomandat sa nu ii dati cainelui dvs niciun fel de aliment pe care il consuma oamenii, pentru ca astfel va ramane complet fericit cu mancarea sa speciala.

De asemenea, trebuie sa tineti mereu minte ca si varsta cainelui conteaza foarte mult. Cainii tineri, care au pana la maxim 6 luni, necesita o mancare mai bogata in proteine. Acest lucru insa nu este recomandat pentru cei mai in varsta, deoarece le poate cauza probleme la rinichi.

Daca nu stiti exact cum si cu ce sa hraniti cainele, atunci cel mai bine este sa mergeti la un cabinet veterinar si acolo sa cereti sfaturile unor specialisti. Astfel, cu siguranta nu veti avea probleme cu animalul dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu