Beneficiile asupra sanatatii atunci cand avem un caine! - Partea II

Cainii va pot arata cand aveti hipoglicemie
Unii caini instruiti par ca pot sa detecteze nivelurile scazute de zahar din sange. Potrivit unui articol din anul 2000 publicat in British Medical Journal, mai mult de o treime din oamenii cu diabet zaharat care traiesc cu caini, au raportat schimbari de comportament ale acestora, atunci cand nivelul de zahar din sangele proprietarilor a scazut, uneori chiar inainte ca pacientii sa fie constienti de acest lucru.

Este neclar cum fac cainii asta, exisa insa o posibilitate ca ei sa fi detectat tremurul muscular, sau schimbari in mirosurile proprietarilor.

Cainii pot reduce riscul de eczeme
Multi dintre parinti isi fac griji in legatura cu expunerea copiilor la caini, temandu-se ca ar putea declansa reactii alergice sau eczeme. Cu toate acestea, cercetarea preliminara a aratat ca exista o probabilitate mult mai mica sa fie dezvoltate eczeme de copii pana la varsta de 4 ani, daca acestia au stat in preajma unui caine inca de mici.

Studiul, publicat in Jurnalul de Pediatrie in 2011, a fost facut pe 636 de copii si a reiesit ca rata de eczeme a fost mai mica in randul copiilor care au trait cu un caine in familie. De fapt, chiar si pentru copiii sensibili la alergeni, cu un caine nu le-a crescut riscul de a dezvolta eczeme.

Insa, inainte sa va grabiti sa achizitionati un caine pentru copilul dvs, tineti cont de faptul ca trebuie facute mult mai multe studii de cercetare, pentru a detine niste informatii sigure. De exemplu, studiile anterioare au aratat ca din cauza cainilor poate creste riscul de astm la unii copii.

Cainii va pot ajuta sa va reabilitati in urma unor boli
De fapt acesta este conceptul din spatele multor programe prin care se fac vizite cu caini la spitale si centre de reabilitare. Cainii pot incuraja mobilitatea, contactul interpersonal si socializarea in randul pacientilor. In conformitatea cu un articol din 2005 aparut in British Medical Journal cainii actioneaza ca si “catalizatori sociali”, ceea ce duce la o mai mare interactiune intre oameni si sentimentele de ameliorare si singuratate, mai ales in radul pacientilor varstnici cu dizabilitati fizice.
Persoanele care detin caini pot face, de asemenea, mai bine fata la evenimente stresante, si prin urmare, le ajuta sa evite boli legate de anxietate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu