Intretinerea cainilor: o baie la domiciliu!

Momentul in care trebuie sa faceti baie cainelui nu este de cele mai multe ori un moment fericit nici pentru dvs nici pentru caine. Insa cu toate acestea, este un lucru necesar. De exmplu cainii se rostogolesc in fecale si noroi pentru a scapa de mirosul lor, aceasta fiind o actiune instinctiva, moment in care trebuie neaparat sa-l spalati. Spalarea acestora nu trebuie sa fie un lucru pe care sa-l faceti zi de zi, ci in functie de lungimea blanii, iar pentru un sfat cel mai bine ar fi sa apelati la un medic veterinar care sa va spuna exact cum sa procedati.

Lucrurile necesare pentru baie ar fi o sursa de apa binenteles, sampon pentru caini si un prosop. Cel mai bine ar fi daca aveti posibilitatea sa spalati cainele dvs in afara casei pentru ca este posibil sa se faca destul de murdar.

- In primul rand, in functie de modul in care cainele face fata procesului de imbaiere, poate fi necesar sa-l legati sau sa mai fiti ajutat de o persoana. Daca nu este nevoie de acest lucru atunci cel mai bine este sa ii dati zgarda jos pentru a nu se incurca cu dusul sau furtunul cu care il spalati.

- Apoi daca aveti un caine mic, puteti umple o galeata cu apa calda in care sa il puneti. Galeata ar trebui sa aiba un diametru suficient pentru a putea cainele sa stea in picioare. Daca aveti un caine mai mare, atunci cel mai bun loc de baie este cada sau furtunul in curte. Oricum, important este sa va asigurati ca apa nu este fierbinte. Atat pentru confortul dvs cat si al cainelui este bine sa fie calduta.

- Introducerea cainelui in apa se face usor si incet. Folositi mana pentru a impinge apa in josul corpului, acest lucru va face cainele sa se simta mai in siguranta. Nu este bine sa puneti apa pe capul cainilor deoarece le poate intra in urechi si ii va irita.

- Odata ce cainele este ud, puneti samponul special pentru caini pe tot corpul acestuia. Asigurati-va ca acesta intra bine in blana pentru a il curata cat mai bine, mai ales daca cainele are parul lung. 

- Cand samponarea este gata, aduceti apa curata pentru a curata foarte bine samponul si, daca este necesar, repetati procesul de samponare. La final fiti sigur ca samponul este bine curatat deoarece poate irita pielea cainelui.

- In final, cainele se va scutura pentru a scoate apa din blana, dupa aceea este bine sa-l stergeti si cu un prosop. De asemenea, dupa ce tot procesul se incheie, este indicat sa ii oferiti un loc cald unde sa se usuce, mai ales iarna, atunci cand poate raci foarte repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu