Sfaturi utile pentru hranirea catelusilor - I

Dupa primele aproximativ 8-12 saptamani de viata un catelus va inceta treptat sa se mai hraneasca cu laptele mamei si atunci ar trebui sa incepeti dvs sa-l hraniti. Dar daca nu ati mai facut acest lucru cu un caine mic, atunci este posibil sa nu va fie foarte usor si de asemenea, este posibil sa faceti anumite greseli. Asadar, in continuare va prezentam cativa pasi pentru a hrani corect un catelus.

- Solicitati cateva sfaturi de la medicul veterinar care se ocupa de catelusul dvs, acestea va pot fi de mare ajutor. Daca catelusul are anumite probleme atunci este posibil ca nevoile sale alimentare sa fie altele, astfel veterinarul va stii ce anume trebuie sa schimbati.

- Mancarea speciala pentru caini trebuie sa fie una de foarte buna calitate, in special atunci cand este in crestere. De multe ori, hrana mai scumpa este si de o calitate mai buna. Cel mai indicat este sa incercati diferite tipuri de hrana pentru caini, din locuri diferite pentru a vedea care i se potrivesc cel mai bine.

- Incercati sa nu ii schimbati dieta foarte repede. Acest lucru poate supara stomacul catelului dvs. In general se amesteca treptat doua tipuri de hrana si apoi se schimba dupa o perioada de timp.

- In comert exista doua tipuri de mancare pentru caini, completa si complementara. Puteti hrani cainele numai cu alimente complete, fara alte adaosuri. Insa daca alegeti alimentele complementare atunci pentru o dieta sanatoasa trebuie sa mai adaugati dvs ai alte alimente suplimentare.

- Atunci cand incepeti sa hraniti dvs catelusul trebuie sa va asigurati ca acesta este hranit in mod regulat. Poate chiar de 4 ori pe zi, la intervale bine stabilite. Daca nu procedati in acest fel, stomacul lor mic, poate fi suprasolicitat de prea multe alimente. Aceasta rutina ar trebui sa fie urmata cu strictete in perioada de crestere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu