Cata miscare trebuie sa faca un catelus?

Un nou catelus in casa dvs poate fi un lucru interesant si plin de satisfactii. Daca nu ati mai avut unul inainte,  este posibil sa ramaneti surprinsi de cata miscare si exercitii are nevoie. Catelusii in aceasta privinta sunt la fel ca oamenii. La fel de mult cum avem noi nevoie de exercitii pentru a ramane activi si sanatosi,  atat mental cat si fizic, asa au si catelusii. Fizic, pentru acesta, este esentiala miscarea pentru a preveni problemele ce pot veni odata cu inaintarea in varsta, cum ar fi artrita. Mintal, exercitiile fizice pot ajuta catelul sa nu se plictiseasca si astfel sa inceapa sa mestece obiectele de prin casa. Asadar, daca noul dvs catelus nu va ofera niciun moment de liniste, atunci e momentul sa va intrebati daca nu cumva are nevoie de mai multe exercitii?

In primul rand trebuie sa va cunoasteti bine cainele pentru a decide de cat de multe exercitii are nevoie. Astfel cel mai important, ce rasa este acesta? De exemplu, unii caini, pur si simplu nu sunt facuti pentru a alerga, sau altii cum ar fi ogarii, pot intrece cu usurinta un om ca distanta si timp. In al doilea rand trebuie sa fiti constient de dimensiunea cainelui. Rasele mai mari vor fi in mod natural capabile sa gestioneze mai multe exercitii decat cainii mici. In cele din urma exista si conditii medicale, astfel cel mai bine este sa mergeti cu noul dvs catelus la medicul veterinar pentru a vedea daca are probleme medicale.

Acum ar trebui sa faceti exercitii in mod constant. Inchipuiti-va cum este atunci cand nu ati facut sport luni de zile si apoi faceti o alergare de 10 km, cum va simtiti muschii in perioada imediat urmatoare. Acest lucru este valabil pentru catelusi. Acesta trebuie sa faca zilnic exercitii consistente. Nu uitati insa sa ramanesti prudent, daca in timpul exercitiilor catelul oboseste si se aseaza, nu trebuie sa-l fortati.  In acest caz cel mai bine il duceti acasa sa se odihneasca.

Exista diferite forme de exercitii pe care le puteti face. Puteti merge (intotdeauna activitatea favorita a unui caine), puteti incerca, de asemenea, joaca cu o minge sau un bat in parc sau puteti sa il duceti la inot. Cainii ar trebui sa stie sa inoate in mod natural astfel nu este nevoie sa ia lectii.

In concluzie, exercitiile pentru un catel sunt vitale, pentru dezvoltarea sa atat mintala cat si fizica. Si mai puteti obtine ceva, de ce nu incercati sa faceti exercitii in acelasi timp cu cainele? Este un mod placut si usor de a ramane in forma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu