5 lucruri pe care nu le stiati despre pisici

Dupa caini, pisicile sunt animalele de companie preferate de romani. In ciuda popularitatii lor, sunt multe lucruri pe care multi dintre noi nu le stim despre pisici. In continuare va prezentam cinci astfel de lucruri interesante, care va vor ajuta sa deveniti un proprietar de pisici mai bine informat si mai constiincios.

1. Pisicile foarte foarte rar miauna una la alta. Mieunatul este un sunet rezervat aproape exclusiv pentru interactiunea om-pisica; este un lucru extrem de rar ca o pisica sa miaune la alta. In schimb, ele se bazeaza pe aspect, pipait si miros atunci cand comunica intre ele. Daca pisica dvs miauna ar trebui sa presupuneti ca vrea sa vi se adreseze.

2. Iarba este sanatoasa pentru pisici. Probabil ca primul dvs impuls este acela de a opri pisica din mancat iarba, insa acest lucru ajuta sistemul digestiv si ajuta pisica sa scape de orice blana colectata in stomac. Cu toate acestea, daca va ganditi sa faceti o gradina interioara pentru pisica, trebuie sa nu uitati ca foarte multe plante sunt toxice pentru feline – evitati iedera, narcisele, aloe vera si cel mai bine cereti medicului veterinar o lista completa cu plante otravitoare pentru pisici.

3. Pisicile totdeauna cad in picioare. Probabil ca ati auzit aceasta zicala veche, dar v-ati intrebat vreodata cum fac acest lucru? O pisica in cadere, incepe intotdeauna sa isi roteasca capul in fata; in acelasi timp se va rasuci pentru a ajunge cu coloana vertebrala in sus. In cele din urma, pisica isi va arcui spatele pentru a minimiza impactul la aterizare.

4. Pisicile au un mod de a merge comun cu doar doua alte animale. Daca va uitati cu atentie, veti observa ca pisica dvs se plimba mutand ambele picioare stangi, apoi ambele picioare drepte la unison, nu cum fac cainii de exemplu alternand picioarele. Astfel pisicile au o agilitate mai buna si mersul lor este mai silentios, la urma urmei sunt animale de prada. Camila si girafa sunt singurele animale cu patru picioare care merg in acelasi fel.

5. Pisicile se nasc surde si oarbe. Doar dupa aproximativ 5 zile pisoii vor deschide ochii, iar vazul si auzul incep sa se dezvolte dupa aproximativ 2 saptamani. La maturitate insa, o pisica va avea un auz incredibil, mult dincolo de oameni si o vedere periferica de 285 grade cu viziune de noapte de sase ori mai buna ca a noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu