Zece lucruri pe care trebuie sa le stiti despre caini

Destul de des am intalnit oameni care primesc primul lor caine si nu au absolut nicio idee despre ceea ce acesta are nevoie si despre ce isi doreste. Asadar am decis sa va prezentam o lista de lucruri pe care ar trebui sa le cunoasteti despre prietenii necuvantatori.

1. Cainilor le place sa aiba propriul lor culcus, asadar ii puteti oferi noului vostru caine un culcus curat, calduros si nu in ultimul rand confortabil.

2. Niciodata nu o sa va puteti bucura cu adevarat de iubirea si tovarasia unui caine, daca acesta traieste in curtea din spate a casei. Prin urmare, aduceti cainele in casa si ajutati-l sa faca parte din familia dvs.

3. Hraniti cainele la aceasi ora zi de zi. Cainilor le place foarte mult rutina si mai important au nevoie de una pentru a fi fericiti.

4. Dresajul este important din mai multe motive. Unul dintre cele mai importante este acela ca stabileste relatia dintre dvs si caine, dvs fiind liderul pe care el trebuie sa-l urmeze.

5. Exercitiul este o necesitate. Cainii au nevoie de multa miscare pentru a elimina nervozitatea. Iar in urma plimbarilor, si dvs veti avea beneficii, nu doar cainele, miscarea fiind foarte indicata si necesara si oamenilor.

6. Incepeti sa va instruiti cainele acasa de indata ce il primiti. Motivul principal pentru care multi caini ajung la adaposturi speciale pentru ei este acela ca nu au fost instruiti deloc acasa.

7. Daca primul dvs caine este de fapt un catelus atunci incepeti sa socializati cu el. Perioada de socializare este de la nastere pana la aproximativ 20 de saptamani. Socializarea devreme il vor ajuta sa nu fie agresiv sau fricos atunci cand creste.

8. Gasiti un medic veterinar pe care sa il placeti si dvs si cainele. Avand o relatie buna cu medicul inca de cand cainele este mic va reprezenta un mare avantaj in viitor.

9. Faceti-va un obicei sa petreceti zilnic cateva minute facand ceva care ii face placere cainelui. Acesta va va rasplati cu multa loialitate.

10. Cainii sunt animale ce traiesc in haita, iar aceasta pentru el va fi familia dvs. Asadar sa nu va suparati daca o sa va urmeze peste tot pe unde o sa mergeti prin casa.

Daca veti urma acesti pasi simpli, veti vedea ca un caine poate fi o experienta mare si plina de satisfactii. Cainii au un mod al lor de a ne face mai fericiti decat am fi fara acestia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu