Cum sa va descurcati cu bolile comune ale pisicilor inainte de a merge la medicul veterinar

Pisicile sunt mici si adorabile, astfel incat si o persoana care nu iubeste animalele nu ar vrea sa le vada bolnave. Din pacte, se intampla destul de des, iar acest lucru il poate face pe detinatorul pisicii sa se simta incomod si sa nu stie cum sa actioneze corect. Exista multe boli foarte frecvente la pisici. Unele pisici vor avea nevoie de o vizita la medicul veterinar, in timp ce altele pot fi tratate la domiciliu. Cunoasterea semnelor care indica aceste boli comune si tratamentul lor poate fi foarte util daca detineti o pisica.

Urinarea cu probleme
Ori de cate ori un animal incepe sa aiba “accidente” in jurul casei, frustrarea poate creste. Multe pisici fac situatia si mai rea atunci cand isi aleg zona in care sa va lase brusc un “cadou”. Dar, obiceiurile urinare neobisnuite pot fi mai mult decat frustrante. Ele pot indica ceva serios. Foarte frecvent apar schimbari in comportamentul urinar al pisicilor in urma unei infectii urinare. Medicii veterinari sunt capabili sa depisteze aceste infectii foarte repede si astfel pot prescrie medicamentele necesare in timp util. Alte semne ca pisica dvs sufera de o boala ar fi faptul ca atunci cand foloseste litiera schelalaie, are sange in urina sau urinarile sunt mai frecvente decat in mod obisnuit. In unele cazuri, o infectie a tractului urinar nu este raspunsul sau poate a fost odata, insa acum poate fi ceva mai grav. Blocajele si infectiile renale pot provoca multe din aceleasi simptome, cu diferenta ca aceste boli trebuie tratate la cabinetul veterinar.

Respiratie grea
La fel ca si oamenii, pisicile pot deveni brusc congestionate atunci cand au contractat o infectie respratorie. In aceste cazuri, nu este neobisnuit pentru o pisica sa stranute, sa tuseasca sau sa aiba ochi care curg. Infectiile respiratorii la feline necesita rareori ingrijire specializata la medicul veterinar. Daca problema persista si apar modificari in apetit sau pisica devine letargica, atunci este timpul sa contactati medicul. Acesta poate prescrie medicamente pentru a stopa boala si pentru a imbunatati nivelul de hidratare.

Panleucopenia
Denumita in popor ca rapciuga este o boala grava. Aceasta poate sa o aiba pisicile de toate varstele, dar cel mai frecvent este intalnita la pisoi. O pisica cu aceasta boala poate deveni letargica, va avea scaune neobisnuite, poate voma si cel mai probabil va refuza mancarea sau apa. In unele cazuri, se poate produce varsare extrema.  Aceasta boala necesita o interventie medicala imediata. Nu aveti timp de pierdut, deoarece aceasta boala poate fi fatala daca nu este tratata imediat. Chiar si cu o ingrijire adecvata, multe pisici nu pot supravietui bolii. Cu toate acestea, cu hidratarea corespunzatoare si un antibiotic, pisicuta dvs poate trece si de acest hop.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu