Daca vedeti animalul de companie facand asta, duceti-l imediat la medicul veterinar


Daca observati pisica sau cainele apasand cu capul de un perete, sau alte obiecte, pentru niciun motiv aparent, trebuie sa il duceti de urgenta la cabinetul veterinar.

Animalele noastre de companie nu ne pot spune atunci cand ceva este gresit, de aceea este important sa acordam o atentie deosebita comportamentului lor. Daca observati vreodata ca fac ceva ciudat sau ceva care nu le sta in obisnuita, ar trebui sa fiti precauti. Uneori, ei fac lucruri care par dragute pentru noi, dar poate fi o manifestare pentru o problema grava.

“Apasarea capului” este o conditie reala si este un indicator de afectare a sistemului nervos, care ar putea fi provocata de otravire, tumori, infectii, sau de alte conditii.

Acest caine a avut encefalopatie hepatica.

Acesta ar putea arata adorabil, dar este semnul unui lucru mult mai periculos.

Tratamentul va depinde de ceea ce este cauza capului apasat, dar cel mai bine este sa incercati sa-i duceti la medicul veterinar cat mai curand posibil pentru ca daca este ceva serios, tratamentul rapid poate fi vital. Unele cauze vor necesita spitalizare, in timp ce altele necesita un alt tip de tratament.


Amintiti-va ca prietenii cu blana nu pot vorbi de la sine. Depinde de dumneavoastra sa le oferiti cea mai buna ingrijire posibila, asadar nu uitati sa fiti mereu cu ochii pe animalele de companie pe care le aveti acasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu