Un top al celor mai inteligente rase de pisici

Potrivit unor asociatii din America, se spune ca ar exista 41 de rase de pisici in lume. Binenteles ca diferite rase au o multitudine de caracteristici diferite, insa toate fac parte din aceeasi rasa. In continuare nu va prezentam toate aceste rase, ci un top al celor mai populare rase de pisici, potrivit acelorasi asociatii.

1 – Persanele - persanele sunt o rasa foarte mare de pisici. Acestea au un corp zvelt si o blana lunga, care necesita destul de multa ingrijire. Nivelul lor de activitate este unul redus in comparatie cu alte rase. Persanele sunt recunoscute ca fiind niste pisici relativ usor de manevrat si linistit.

2 – Exotic Shorthair – sunt o rasa mare de pisici, cu o blana scurta care necesita o ingrijire medie. Nivelul lor de activitate, este ca si in cazul persanelor, scazut. De asemenea sunt o rasa de pisici care se potrivesc foarte bine in casele cu copii mici.

3 – Maine Coon – sunt o rasa foarte de mare de pisici. Au un corp moderat si o blana lunga care necesita din partea crescatorului un timp mediu de ingrijire. Nu sunt pisici foarte active, sunt mai degraba calme si linistite.

4 – Siamezele – sunt o rasa cu un numar mediu de exemplare. Au un corp zvelt si o blana scurta, care necesita din partea crescatorului un timp minim de ingrijire. Acestea sunt pisici foarte active si sunt recunoscute ca fiind destul de greu de manevrat.

5 – Abyssinian – numarul pisicilor din aceasta rasa este unul relativ mic. Acestea au un corp zvelt si o blana scurta care necesita foarte putina ingrijire. Acestea sunt niste pisici foarte active si sunt recunoscute pentru faptul ca sunt destul de dificil de manevrat, insa au un comportament linistit.

6 – Ragdoll – sunt o rasa foarte mare de pisici, cu un corp de dimensiuni medii si o blana lunga care necesita un timp mediu de ingrijire din partea dvs. Nivelul lor de activitate este mic in comparatie cu alte pisici. Sunt o rasa de pisici foarte linistite si usor de manevrat.

7 – Sphynx – numarul exemplarelor din aceasta rasa este unul mediu. Au un corp moderat si o blana scurta care necesita un timp foarte indelungat de ingrijire. Sunt niste pisici extrem de active, usor de manevrat insa destul de galagioase.

8 – American Shorthair – este o rasa foarte mare si raspandita de pisici. Au un corp mediu si o blana scurta care necesita foarte putin timp pentru ingrijire. Pisicile din aceasta rasa nu sunt cunoscute ca fiind active, insa nu sunt foarte usor de manevrat. 

9 – Birmanezele – este o rasa foarte mare si numarul exempleralor este foarte ridicat. Au un corp moderat si o blana lunga care necesita un timp mediu din partea dvs pentru a le ingriji. Nu sunt pisici foarte active, sunt usor de manevrat si foarte linistite.

Prin acest articol nu am dorit sa realizam o lista cu rase de  pisici, vrem doar sa va ajutam ca in cazul in care decideti ca va doriti o pisica ca animal de companie, sa alegeti mai usor rasa potrivita pentru dvs si familia dvs. Pe langa aceste sfaturi, noi credem ca cel mai important, indiferent de rasa, este sa oferim pisicilor noastre  tot ceea ce au nevoie: hrana, adapost, iubire si trebuie obligatoriu sa avem grija de sanatatea lor. Pentru acest lucru puteti alege sa faceti un set de analize veterinare si un control la medicul veterinar in fiecare an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu