Oferirea unui mediu sigur pentru animalele tale

Sursa foto: digital-photography-school.com
Daca ai un caine sau o pisica, este vital sa le oferi acestora un camin sigur. Oferirea unui mediu in care ei sa se simta in siguranta este facila daca se urmaresc cateva reguli simple.

Animalele de companie sunt firi curioase in ceea ce priveste lumea care ii inconjoara, asemeni oamenilor. Dar aceasta curiozitate le poate dauna. Spre exemplu, obiectele fragile, vazele asezate pe rafturi inalte sunt doar un accident care asteapta sa se produca. Daca este posibila ciocnirea de acestea, este foarte probabil ca o pisica ce fuge sau un caine neastamparat sa le loveasca.

Trebuie sa acorzi o atentie sporita animalului de companie atunci cand acesta “isi baga nasul” in diferite colturi ale casei. Spre exemplu nu l-ai vrea in garaj, acolo fiind destule pericole. Dulapurile sau incaperile unde se tin substante de curatenie sunt de asemenea locuri unde animalul de companie nu trebuie sa aiba acces, incuietorile fiind o solutie buna pentru limitarea accesului.

Chiar si obiectele uzuale pot reprezenta un pericol. Spre exemplu, draperiile sunt lucruri in care te poti incurca rapid, mai ales in cazul pisicilor jucause. Pungile de plastic trebuie puse imediat intr-un loc sigur, pentru ca pisica sau cainele tau sa nu se joace cu ele si sa existe riscul sufocarii. Orice obiect mic poate reprezenta o problema, mai ales daca animalul tau de companie vrea s ail roada. 

Tine animalul de companie departe de problem, incercand sa prevezi totul. Pisicile si cainii vor avea mereu tendinta de a roade orice lucru care le starneste interesul, indiferent daca reprezinta un pericol sau nu. De exemplu, antigelul atrage animalel printr-un gust dulce, dar este de fapt toxic si trebuie tinut intr-un dulap incuiat. Acelasi lucru este valabil si pentru substantele de curatenie sau firele si cablurile. Acestea trebuie tinute departe de accesul animalelor.

Daca pisica sau cainele tau petrece timp afara, ar trebui sa ii supraveghezi indeaproape activitatile in aer liber. Gardurile pe langa care trece animalul tau trebuie sa fie bine fixate si trebuie sa fii foarte atent la orice lucru care i-ar putea atrage atentia. Ai grija la plantele care cresc in curtea ta, pentru ca unele desi sunt frumoase si atractive pot fi periculoase. Lemnul proaspat vopsit ii poate incuraja sa il roada, dar este periculoasa ingerarea de vopseluri. Ar trebui totodata sa te asiguri ca insectele care sunt periculoase pentru animalul tau, sunt indepartate in mod frecvent (panzele de paianjeni, capusele, tantarii).

Chiar daca asigurarea unui mediu stabil si sigur pentru animalul tau de companie se poate dovedi a fi dificil, protejarea lor merita efortul. Si doar cu cateva momente de atentie, iti poti ajuta cainele sau pisica si poti preveni diferite accidente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu