Siguranta animalelor de companie odata cu venirea toamnei

Sursa foto: www.petsfoto.com
O data ce vara se sfarseste si caderea frunzelor ne semnalizeaza sfarsitul caldurii si a vremii sufocante, animalele de companie asteapta sosirea vremii reci. Aceasta tranzitie a anotimpurilor poate prezenta anumite pericole, care sunt unice pentru fiecare sezon in parte. Daca invatati sa recunoasteti aceste pericole puteti sa va ajutati animalele de companie sa stea departe de necazuri.

Pastrarea caldurii
De exemplu in zonele din tara unde este foarte frig dintr-o data, pisicile pot incerca sa se ascunda pentru a se incalzi in compartimenul motorului la masini. Pot fi ranite foarte usor in acel loc de catre ventilatorul masinii, in cazul in care nu pot iesi la timp de sub capota. O precautie buna daca locuiti intr-o zona frecventata de pisici este sa claxonati de 2-3 ori si sa asteptati cateva secunde inainte de a porni motorul. Daca aveti timpul necesar ati putea chiar sa faceti o verificare sub capota, pisica vecinului cu siguranta va va multumi.

Daca in timpul zilelor calduroase animalele prefera sa stea pe afar, odata cu venirea frigului acestea vor avea nevoie de atentie suplimentara din partea dvs. Continuati sa va periati animalele de companie (in special cainii), dar lasati-le blana sa creasca si nu o taiati. In zilele foarte reci, la fel ca si in cazul oamenilor, animalele sunt predispuse la degeraturi, mai ales la extremitati, de aceea este bine sa verificati labele, urechile, nasul si coada daca au culoarea gri sau rosie si daca exista disconfort la atingere. Degeraturile severe nu vor da dureri si extremitatile afectate vor fi foarte tari la atingere. Apelati la un cabinet veterinar imediat daca animalul dvs prezinta degeraturi. De asemenea, odata cu racirea vremii, animalele de companie trebuie sa manance mai mult deoarece organismul lor consuma mai multa energie pentru a produce caldura. Daca locuiti la curte si animalele de companie stau in curte, verificati-le frecvent apa pentru a fi siguri ca nu a inghetat.

Precautii chimice
Fiti foarte atenti la manipularea si aplicarea produselor chimice in jurul casei. De exemplu iarna, sarea folosita pentru topirea ghetii si a zapezii este extrem de iritanta daca ajunge intre degetele animalului. Luati masuri de precautie si atunci cand va pregatiti automobilul pentru sezonul rece, de exemplu antigelul are un gust dulce care poate atrage animalele de companie, dar care este si extrem de toxic.

Activi si in casa
In cazul in care animalele de companie vor petrece mai mult timp in interior, acestea nu vor putea sa isi consume toata energia. Gasiti o activitate pe care pisica sau cainele dvs sa o poata face in interiorul casei pentru a ramane activi, oferiti-le o minge pentru a se juca, un cub pentru a-l zgaria, sau orice altceva ii face sa-si consume energia.

Toamna poate fi un anotimp foarte frumos si temperaturile mai reci dupa atatea zile caniculare pot fi o usurare, insa aveti grija sa pastrati si conditiile optime pentru animalele dvs de companie, nu inseamna un efort foarte mare si astfel va puteti bucura impreuna de acest sezon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu