Un top al celor mai inteligente rase de caini

Conform unor studii se spune ca exista trei tipuri de inteligenta a cainilor, inteligenta adaptiva, inteligenta instructiva care este specifica fiecarui animal in parte si inteligenta ascultarii care depinde de fiecare rasa in parte. In continuare va prezentam cele mai inteligente rase de caini din lume, care sunt cel mai usor de instruit pentru a asculta si ajuta oamenii.

Sursa Foto: petcollectionworld.com
1. Border Collie
Aceasta rasa este una de caini ciobanesti in Martea Britanie. Collie sunt folositi la ferme pentru a-si ajuta stapanii cu turma de animale. Sunt foarte energici, atletici si de multe ori concureaza in sporturi pentru caini. Sunt, de asemenea, si excelenti caini de salvare.

2. Pudel
Pudelul este clasat pe locul 2 intre aceste rase din cauza inteligentei lor si pentru ca sunt una dintre rasele cele mai usor de dresat. Originea lor este in Germania. Le place sa fie in jurul oamenilor si urasc sa fie lasati singuri. In ciuda infatisarii lor foarte dragute, pot fi folositi ca si caini de vanatoare.

Sursa Foto: vistawallpapers.com
3. Ciobanesc German
Cainii din aceasta rasa sunt printre cei mai destepti si de asemenea sunt foarte curajosi, cu un instinct protector puternic. Sunt o rasa de caini ciobanesti, initial folositi pentru a proteja turmele de oi, insa in prezent sunt mai des instruiti pentru a fi caini politisti si de cautare. Daca ii instruiti de cand sunt mici, acesti caini la maturitate vor fi foarte atasati de familia dvs si se vor purta excelent cu copiii. 

4. Golden Retriever
Milioane de oameni detin caini din aceasta rasa din cauza loialitatii si a blandetii lor, dar mai ales pentru ca sunt foarte apropiati de copii. Inteligenta si versalitatea acestei rase ii face perfecti pentru multe lucruri, inclusiv pentru a fi ghizi pentru persoanele oarbe sau surde, caini de vanatoare, caini care detecteaza drogurile, caini de cautare si salvare.  Aceasta rasa este, de asemenea, utilizata in salvarile pe apa si face parte din cele mai inteligente 4 rase de caini din lume.

Sursa Foto: adoptiicaini.ro
5. Doberman 
Cainii acestei rase sunt cel mai frecvent folositi ca si caini de paza sau pentru a insotirea politistilor, din cauza ca sunt loiali, foarte puternici si inspira teama. Au o rezistenta incredibila si adora sa munceasca. Va puteti baza intotdeauna pe un caine din rasa Doberman deoarece au un simt de protectie al stapanului si familiei incredibil.

6. Shetland Sheepdog
Acesti caini, dupa cum multi posesori de caini spun, au acelasi nivel de inteligenta cu al barbatilor. Ei cresc pentru a deveni pastori la sute de oi din cauza temperamentului lor. Sunt foarte vocali si au o multime de energie pentru a-si multumi stapanii. Sunt foarte muncitori si invata foarte repede comenzi noi, se spune ca dupa doar 5 repetari si-au insusit noua comanda.

Sursa Foto: caini-de-vanzare.eu
7. Labrador Retriever
Aceasta se spune ca este rasa de caini cea mai populara din lume, fiind extrem de populari ca animale de companie din cauza ca sunt iubitori, afectuosi si rabdatori. Labradorilor le place sa inoate, sa prinda obiecte si sunt foarte buni cu copiii mici. De asemenea, sunt frecventi utilizati la vanatoare in urmarirea si detectarea vanatului sau la asistarea oamenilor cu dizabilitati.

8. Papillion
Papillion-ul il puteti confunda foarte usor cu un caine mic si dragut, insa nu le subestimati inteligenta. Sunt o rasa de caini draguti, posesivi, putin cam capriciosi si agresivi, deoarece sunt considerati ca fiind unii dintre cainii cei mai afectuosi. Sunt foarte usor de dresat si fac parte dintre rasele cele mai inteligente.

Sursa Foto: fanpop.com
9. Rottweiler
Rottweilerii au reputatia de a fi caini de temut. Acestia sunt animale de companie mari, foarte inteligenti si de incredere, si sunt, de asemenea, unii dintre cei mai buni caini de paza. Mai sunt folositi si la cautari si salvari, ca si caini insotitori pentru persoanele nevazatoare sau ca si caini de politie.

Indiferent de rasa cainelui, cel mai important este sa le oferim zi de zi tot ceea ce au nevoie, cum ar fi adapost, iubire, hrana si vizite regulate la un cabinet veterinar pentru a fi siguri ca sunt sanatosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu