Pisicile si copiii - ce trebuie sa stiti?

Sursa foto: essentialbaby.­com.­au
Sa achizitionati o pisica pentru dvs poate fi un lucru foarte usor, insa sa luati una pentru copiii dvs poate fi destul de greu. Exista anumite lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti pentru siguranta copiilor dar si a pisicii. Trebuie sa va ganditi in primul rand la siguranta copiilor dar si la a pisicii.

Momentul potrivit pentru copilul dvs
Daca sunteti in cautarea unei pisici pentru copii, primul lucru pe care trebuie sa il luati in considerare este varsta lor. Varsta perfecta pentru un copil de a avea o pisica sau un caine este intre 10 si 13 ani. La aceasta varsta ei pot sa inceapa sa devina responsabili si pot sa aiba grija astfel, de animalul lor de companie. Pot sa hraneasca animalele de companie, sa le curete custile si sa le scoata la plimbare.

Desi pisicile sunt mai independente decat cainii, totusi si ele au nevoie de ingrijire. Daca copilul dvs primeste o pisica la o varsta mai frageda, acesta este posibil sa nu fie destul de responsabil incat sa aiba grija de ea sau se poate juca cu pisica destul de agresiv lucru care poate duce la zgarieturi sau chiar la muscaturi.

Aducerea unui copil acasa
Daca detineti deja o pisica inainte de a avea un copil nu este nicio problema. Cu toate acestea, exista lucruri pe care va trebui sa le luati in considerare, cu scopul de a face mai usor pentru pisica dvs sa se obisnuiasca cu noul membru al familiei. Cand aduceti un bebelus acasa, toate atentia dvs se indrepta catre el, iar pisica nu mai primeste nicio atentie, acest lucru facand ca pisica sa se simta rau si sa aiba resentimente pentru noul venit. Ar trebui sa gasiti si ceva timp pentru a va juca cu pisica, pentru a nu se simti neglijata.

Pisicile in mod normal sunt curioase atunci cand este ceva nou in casa. Este posibil sa vina in patul bebelusului pentru a il mirosi. Acest lucru poate fi de ajutor deoarece ii permite pisicii sa se adapteze mirosului copilului si sa il accepte in casa. Cu toate acestea, este bine sa fiti prezent cand se intampla acest lucru pentru a va asigura de siguranta copilului. Niciodata sa nu lasati singuri in aceeasi camera pisica si copilul.

Avantajele unei pisici
Exista si avantaje atunci cand aveti o pisica acasa alaturi de copiii dvs. Cei mai multi copii care au ca animale de companie pisicile sunt expusi mai devreme la alergeni, cum ar fi blana si a unor germeni. Poate ca acest lucru suna ca ceva rau, insa este bine, fiind expusi la unii germeni si alergeni, sistemul imunitar al copilului poate fi consolidat, facand sa le creasca rezistenta la boli sau recuperarea dupa anumite probleme de sanatate sa se faca mai repede. In afara de acest lucru, o pisica este indicata si pentru partea emotionala, mangaiatul si joaca cu o pisica poate face copilul sa se simta relaxat si fericit.


Cu toate acestea, este extrem de important sa va asigurati ca pisica nu are purici sau alti paraziti, iar cel mai usor si sigur mod sa faceti acest lucru este sa apelati la un cabinet veterinar sau macar la un medic veterinar. Nu numai ca vor provoca disconfort pentru pisica, dar acesti paraziti pot, de asmenea, pune in pericol starea de bine a copilului dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu