Aveti grija de animalul dvs pe timpul verii

Sursa foto: http://petinforum.com/
In functie de partea tarii in care locuiti, vara poate fi un moment extrem de dificil nu doar pentru dvs, ci si pentru animalele de companie, asadar trebuie sa le pregatiti pentru lunile calduroase dinainte. Incercati sa tineti cont de urmatoarele sfaturi iar peste zilele caniculare animalele dvs vor trece cu succes.

Daca vorbim despre caini, cel mai important lucru este ca atunci cand va deplasati cu masina sa nu ii lasati nici macar pentru cateva minute inchisi in masina. Prietenii nostri canini nu transpira ca oamenii, caldura corpului lor fiind eliberata numai prin gafaieli si prin labele lor. Prin urmare, caldura din masina poate fi fatala pentru ei, de aceea mai bine pe timpul zilelor caniculare ii lasati acasa. Asigurati-va insa ca au acces usor la umbra si apa, in orice moment al zilei. Puteti chiar sa lasati si o cadita cu apa pentru a se racori si doua boluri care sa contina apa si mancare.

Accidentele vasculare cerebrale sunt o problema foarte des intalnita cu care cainii se confrunta in timpul verii. Simptomele includ salivatie abundenta, hiperactivitate si gafait excesiv. Va sfatuim ca atunci cand observati oricare dintre aceste simptome sa mergeti la un cabinet veterinar pentru ca animalul sa fie consultat de un medic veterinar specialist. Un lucru care il poate ajuta sa evite astfel de probleme ar fi baile frecvente deoarece ajuta la racirea pielii. Daca scoateti cainele la plimbare faceti acest lucru dis de dimineata sau seara dupa apusul soarelui, pentru a evita caldura excesiva. Alte modalitati de a racori cainele ar fi sa il masati pe burta cu un cub de gheata sau sa ii dati un prosop umed pe care sa se intinda.

Despre pisici stim ca le place sa doarma unde este cald, dar si in cazul lor sunt multe probleme care pot aparea: accidentul vascular, deshidratarea, arsurile solare, aparitia puricilor si a capuselor. Pisicile albe, cele cu nasul sau urechile albe prezinta cel mai mare risc de a fi arse de soare. Daca observati orice fel de pete rosiatice sau de pierdere a parului de-a lungul marginilor urechii vizitati urgent un medic veterinar si cereti o recomandare pentru o crema de protectie solara non-toxica.

Nu lasati pisica in masina, chiar daca ferestrele sunt deschise si retineti ca sunt unele pisici cu probleme specifice catre nu trebuie sa iasa din casa. Pisicile supraponderale, pisoii si pisicile in varsta trebuie sa ramana intr-o zona cu aer conditionat, deoarece de cele mai multe ori este mai dificil pentru ele de a-si regla temperatura corpului.

Accesul la apa din abundenta pe tot parcursul zilei este obligatoriu, asadar asigurati-va mereu ca in castron pisicii este suficienta apa. Cresterea frecventei cardiace, lipsa de elasticitate a pielii, constipatia, gura uscata, letargia sunt simptome care indica faptul ca pisica sufera de deshidratare. Daca observati oricare din aceste simptome mergeti la un cabinet veterinar pentru a va da un tratament pisici adecvat, fara acesta putand interveni decesul.
In cazul animalelor mici, cum ar fi hamsterii sau pasarile si acestea, de asemenea, trebuie sa aiba o cantitate adecvata de alimente si apa. Puneti un bol de apa in colivie si aveti grija sa il umpleti ori de cate ori se goleste. De asemenea, nu tineti colivia sau cusca in soare, ci doar la umbra. Pe timpul verii, pasarile prefera sa manance fructe astfel ii puteti pune un castron cu fructe taiate bucatele mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu