Sase lucruri ce este posibil sa nu le stiti despre pisica dvs!

Sursa foto: www.nice-animals.com
Longevitatea – Se spune sa dam unei pisic trei ani pentru fiecare an al oamenilor si astfel stim ce varsta are in comparatie cu noi. Nu este asa, o pisica este capabila de la un an de reproducere si pe deplin capabila sa aiba grija de ea. Un copil timp de trei ani este neajutorat. Astfel de formule matematice pentru a intelege varsta reala a unui animal nu functioneaza. Stiati, de asemenea, ca durata de viata a pisicilor este in crestere? De la aproximativ 12 ani in urma cu cateva decenii, acum pisicile ajung sa triasca intre 18-20 de ani. Acest lucru nu se datoreaza numai progreselor medicinii ci si modificarilor genetice aparute de-a lungul timpului.

Independente si singuratice – pisicile sunt considerate a fi creaturi solitare de multi oameni, dar oricine a vizitat o ferma de exemplu a vazut ca pisicile se aduna in colonii, uneori de cate 20, pentru a vana impreuna. Nu exista lupta intre ele, deoarece exista intotdeauna o pisica dominanta pe care ceilalti o accepta, restul fiind egale.

Pisicile nu pot fi dresatedresajul pisicilor este posibil in intregime, am vazut cu totii diferite exemple cand pisicile au fost invatate sa mearga pe funie, sa se joaca cu mingea sau sa inoate pe sub apa. In functie de rasa si de pisica in special, toate se pot dresa intr-o anumita masura.

Distante – se spune ca pisicile sunt distante, insa toti cei care avem pisici stim ca acest lucru este in totalitate fals. Stim cu totii ca pisicile se pot atasa foarte tare de anumite persoane si sunt cu adevarat recunoscatoare pentru afectiunea si grija aratata.

Pisicile si muzica – Incepeti sa cantati la un instrument, oricare doriti si veti observa ca animalele de companie parasesc incaperea. O pisica pe de alta parte, cel mai probabil se va apropia de tine, va incepe sa toarca si astfel pare ca se bucura de muzica.

Miscarea – stim cu totii cat de agile si flexibile sunt pisicile – din cauza unei varietati de factori. Spre deosebire de oameni, in care vertebrele coloanei sunt tinute de ligamente, la pisici acestea sunt sustinute de muschi, oferind animalului mult mai multe posibilitati de miscare.

Alimente, apa si sanatate – pisicile pot trai foarte bine cu hrana uscata. Aceasta este o afirmatie falsa. Pisicile au nevoie de carne, deoarece nu au capacitatea biologica de a lua mai multe elemente dintr-o varietate de alimente si sa isi construiasca proteinele necesare, lucru pe care oamenii si cainii de exemplu, le pot face. Iar o parte din continutul hranei uscate, adica carbohidratii, nu numai ca nu sunt alimente naturale pentru pisici, se spune chiar ca sunt in intregime inutili si chiar daunatori. Carnea este o necesitate nu numai pentru proteine ci si pentru apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu