Societatea pentru prevenirea cruzimii fata de animale (SPCA) le aminteste proprietarilor de animale de companie sa nu lase animalele in masini fierbinti


Daca trebuie sa va lasati animalele de companie intr-o masina parcata, e mai bine sa le lasati acasa.

Acesta este mesajul de la BC SPCA catre proprietarii de animale de companie, mai ales atunci cand se anunta temperaturi caniculare.

Agentia provinciala pentru animale ii indeamna pe proprietarii de animale de companie sa isi lase animalele de companie acasa daca exista vreo sansa ca animalul sa fie lasat in masina chiar si pentru un minut.

Lorie Chortyk, directorul general al comunitatilor pentru BC SPCA, a declarat ca agentia americana a primit anul trecut peste 800 de apeluri despre animale aflate in primejdie in masini fierbinti.

„Nu putem sublinia suficient de puternic cat de periculos este sa-ti lasi animalul intr-o masina fierbinte”, a spus Chortyk.

„Temperatura intr-o masina parcata, chiar si la umbra cu geamurile partial deschise, poate atinge rapid un nivel care poate dauna grav sau chiar ucide un animal de companie.”

Aceasta le-a reamintit stapanilor ca patrupedele canine nu au glande sudoripare si se racoresc doar gafaind si eliberand caldura prin labele lor.

Simptomele atacului de caldura la animalele decompanie includ gafaitul exagerat, salivatia, expresia anxioasa sau fixa, slabiciunea, lipsa de coordonare si varsaturile.

Cainii mai in varsta si rasele de caini cu fete comprimate, cum ar fi mops, buldogii si terrierii din Boston sunt deosebit de expusi riscului.

"Este o tragedie care poate fi prevenita atat pentru bietul animal, cat si pentru tutorele lor distras”, a spus Chortyk.

Ce trebuie sa faceti daca vedeti un caine sau orice alt aminal de companie aflat intr-un vehicul parcat:

Retineti informatiile despre placuta de inmatriculare si despre vehicul si solicitati companiilor din apropiere sa ii transmita proprietarului sa revina la vehiculul lor.

Apelati controlul animalelor sau fortele de ordine daca un animal este in primejdie. Nu incercati sa spargeti geamul pentru a accesa vehiculele.

Raspanditi vestea ca este periculos pentru animalele de companie sa ramana in vehicule fierbinti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu