Este infectia cu virusul SARS-CoV-2 in randul animalelor mai comuna decat credeam? - II


Ei atribuie acest lucru esantionarii repetate pe o perioada de aproximativ o luna, spre deosebire de o singura colectare de probe din celelalte studii.

Analiza lor sugereaza ca animalele de companie castrate si animalele de companie care au impartit patul cu persoana infectata au fost mai predispuse la contractarea virusului.

Cercetatorii sunt de parere ca pisicile si cainii sterilizati petrec mai mult timp in interiorul casei, ceea ce ii poate face mai vulnerabili la infectie.

„Persoanele cu COVID-19 ar trebui sa evite contactul strans cu animalele de companie in timpul bolii”, concluzioneaza ei.

Sursa de incredere a Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) subliniaza ca cele mai recente cercetari sugereaza ca riscul ca animalele de companie sa raspandeasca COVID-19 la oameni este scazut.

Se spune ca nu exista dovezi ca virusul se poate raspandi la oameni de pe pielea sau parul animalelor de companie.

Cu toate acestea, CDC ii sfatuieste pe proprietari sa nu-si lase animalele de companie sa interactioneze cu persoane din afara gospodariilor lor in timpul pandemiei.

„Daca o persoana din gospodarie se imbolnaveste, izoleaz-o de toti ceilalti, inclusiv de animale de companie”, adauga cercetatorii.

Se recomanda ca oamenii care au COVID-19 si care trebuie sa aiba grija de animalul lor de companie sau sa fie in preajma animalelor ar trebui sa poarte o masca si sa se spele pe maini inainte si dupa interactiunea cu ei.

Teste extrem de sensibile

Autorii studiului din Brazilia avertizeaza ca rezultatele lor nu demonstreaza prezenta virusului infectios in probe.

Au fost folosite teste de reactie in lant a polimerazei foarte sensibile pentru a amplifica ARN-ul viral. Aceasta inseamna ca probele pozitive pot contine doar fragmente reziduale de SARS-CoV-2 si nu virusul infectios.

Cercetatorii au nevoie de teste de cultura celulara mai extinse pentru a confirma daca particule virale din probe pot provoca o infectie si se pot replica in interiorul celulelor.

Cercetatorii concluzioneaza:

„Sunt necesare mai multe studii longitudinale si experimentale, inclusiv izolarea virusului in culturi celulare, pentru o mai buna intelegere a rolului pisicilor si cainilor in raspandirea SARS-CoV-2.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu