Cum sa va dati seama daca o planta este toxica pentru animalele de companie inainte de a o cumpara


Exista semne revelatoare ca o planta poate fi nesigura pentru pisica sau cainele vostru.

Plantele de apartament sunt o modalitate excelenta de a decora locuinta si pot avea chiar beneficii psihologice - dar pentru o pisica sau un caine curios, multe plante ar putea prezenta si un risc major pentru sanatate. Asadar, inainte de a aduce orice planta acasa, ar trebui sa va familiarizati cu semnele revelatoare ale toxicitatii, astfel incat sa va puteti decora locuinta fara sa va faceti griji cu privire la posibilitatea de a va otravi iubitul animal de companie.

Cum se recunoaste o planta toxica

Cu siguranta cunoasteti deja majoritatea plantelor toxice pentru o pisica sau un caine, dar este important sa intelegeti amploarea plantelor obisnuite de uz casnic, care pot fi mortale pentru animalele de companie. Potrivit Societatii Humane, exista „mai mult de 700 de plante care au fost identificate ca fiind otravitoare (ceea ce inseamna ca produc substante active din punct de vedere fiziologic sau toxice in cantitati suficiente pentru a provoca efecte daunatoare animalelor)”. Si, desi marea majoritate a acestor plante nu vor fi puse in vanzare la pepiniera sau magazinul de bricolaj, recunoasterea lor ar trebui sa fie un motiv suficient pentru prudenta.

Daca inspectati plantele, cautati semne de toxicitate inainte de a le aduce acasa. Garden Knowhow recomanda evitarea plantelor cu:

  • Seva laptoasa
  • Frunze natural stralucitoare
  • Fructe galbene sau albe
  • Plante in forma de umbrela

Acestea sunt cele mai frecvente semne de toxicitate orientate spre exterior si ar trebui sa fie suficient de usor de detectat de catre oricine. Deoarece multi dintre noi nu sunt specialisti in plante, este intelept sa intrebati persoanele de la care achizitionati plante daca sunt potrivite pentru animale sau sa va faceti propriile cercetari - o cautare rapida pe internet in timp ce incarcati cosul dumneavoastra. Va poate scuti de surprize neplacute.

Despre ce plante se stie ca sunt toxice pentru pisici si caini?

Dupa cum s-a mentionat, multe plante sunt daunatoare animalelor, deci asigurati-va ca cercetati o anumita planta daca nu sunteti sigur. Cu toate acestea, exista unele plante comune cunoscute ca fiind nesigure pentru o gospodarie cu animale de companie. Societatea americana pentru prevenirea cruzimii fata de animale (ASPCA) ofera o lista cu 10 plante la care trebuie sa fim deosebit de atenti, avand in vedere ca acestea sunt obiecte decorative destul de comune in gospodarii si gradini:

„Crinii, inclusiv crinii asiatici, pot fi toxici atat pentru caini, cat si pentru pisici; cu toate acestea efectele sunt mult mai severe la pisici.” “Azaleele si rododendronii pot avea efecte diferite in functie de cantitatea ingerata de catre caini, pisici si cai.” Acestea se gasesc in mod obisnuit in gradinile oamenilor si in parcuri.

Palmierii Cycas sunt extrem de toxici pentru animalele mici si in general periculoase pentru toate animalele de companie. In timp ce intreaga planta este toxica, semintele sau nucile sunt partea cea mai toxica. ”

„Lalelele, desi frumoase, pot provoca tulburari de stomac, care in unele cazuri pot fi severe.”

„Hortensiile au potentialul de a fi foarte periculoase, deoarece contin cianura.”

„Narcisele pot provoca tulburari de stomac daca sunt ingerate, ceea ce in unele cazuri poate fi sever”.

„Crinul de toamna (Hostas) ofera o priveliste superba intr-o curte. Dar asigurati-va ca acordati atentie animalelor de companie din jurul lor, deoarece acestea pot provoca tulburari de stomac. ”

Exista mult mai multe plante toxice decat acestea, asa ca, din nou, asigurati-va ca stiti mai intai ce aduceti in interior. Daca doriti sa evitati cu totul riscul (si sarcina cercetarii), ramaneti la plantele despre care se stie ca sunt sigure pentru animalele de companie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu