Cum sa opresti vanatoarea oualelor de Paste care se termina cu o excursie la veterinar


Vanatoarea oualelor de Paste este o practica des intalnita in multe regiuni si care, de cele mai multe ori, se sfarseste cu o vizita la cabinetul veterinar.

Carla Carvalho, veterinar la White Cross Vets din Northampton, a declarat: "Datorita lockdown-ului cauzat de criza Covid, credem ca tot mai multi oameni vor crea trasee cu oua de Paste in casele sau gradinile lor. Insa, este esential ca animalele de companie sa nu participe la acest joc deoarece ciocolata este foarte daunatoare cainilor".

In ultimele 12 luni, se crede ca populatia de caini din Martea Britanie si din Europa a crescut cu cel putin 10%. Carla a adaugat: "Este foarte probabil ca acesta sa fie primul Paste pentru multi noi proprietari de caini si este posibil sa nu fie constienti de pericolele pe care le prezinta ciocolata. De aceea este esential sa va asigurati ca ori trasee cu oua de Paste ati face, acestea vor fi rezistente la muscaturile cainilor".

In timpul unei vanatori de oua de Paste, White Cross Vets recomanda ca animalele de companie sa fie inchise intr-o camera separata. "In entuziasmul weekendului de Paste este atat de usor ca animalul de companie sa gaseasca si sa manance ciocolata".

"Am tratat cazuri in care, in ciuda faptului ca au fost inchisi, cainii au scapat si au mancat ciocolata chiar si atunci cand aceasta se afla pe blatul din bucatarie sau in sacosa de cumparaturi! A pune o poarta pentru bebelusi sau un scaun in dreptul usii este o modalitate excelenta de a ii face si pe invitati sa inteleaga ca animalele nu trebuie sa participe la aceasta traditie. Alternativ, in loc sa ascundeti oua de ciocolata, ascundeti hartii taiate in forma de oua. De asemenea, daca este posibil, depozitati toata ciocolata in dulapuri aflate cat mai sus".

Veterinarii trateaza in mod regulat caini care au mancat ciocolata. Cabinetele veterinare au publicat o lista cu cinci pasi pe care ar trebui sa ii urmati daca credeti ca animalul dumneavoastra de companie a inghitit ciocolata:

Detalii de contact - verificati daca aveti datele de contact ale veterinarilor din zona dumneavoastra si verificati de doua ori programul de lucru al acestora in perioada Sarbatorilor Pascale.

Nu va panicati - ciocolata este otravitoare pentru caini, dar depinde de cat de mult si ce tip de ciocolata au mancat - cu cat ciocolata este mai neagra, cu atat este cainele mai expus unor viitoare probleme. Cu cat ciocolata contine mai multa teobromina cu atat este mai periculoasa pentru caini.

Nu incercati sa il tratati singuri - este o situatie ce poate deveni periculoasa atat pentru dumneavoastra cat si pentru caine.

Sunati medicul veterinar - explicati medicului situatia si discutati despre varsta si starea generala a cainelui dumneavostra, deoarece aceste lucruri vor afecta modul in care este afectat cainele. Daca este posibil, informati medicul si ce tip si cantitate de ciocolata a mancat cainele.

Duceti cainele la veterinar - daca cainele este tratat in decurs de 30 minute - o ora de cand a ingerat ciocolata, atunci are sanse foarte mari sa se recupereze rapid. Cautand imediat asistenta profesionala, este posibil sa evitati unele dintre daunele ireversibile ce pot aparea din cauza ciocolatei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu