Cum sa pregatiti cainii si pisicile pentru momentul cand va intoarceti la birou - Partea I

Acest articol este un ghid pentru facilitarea tranzitiei post-pandemice a animalelor de companie, inclusiv sfaturi, trucuri, instrumente si cum sa gasiti ajutor profesional.

A trecut mai bine de un an de cand Covid-19 a trimis majoritatea oamenilor sa lucreze de la birou acasa pe termen nelimitat. Ne-am luptat cu persoanele dragi din aceeasi casa pentru latimea de banda WiFi si pentru orice spatiu confortabil si linistit din casa.

In tot acest timp, animalele noastre de companie s-au acomodat si cu noua rutina. Si spre deosebire de noi, nu au avut avantajul de a stii de ce toata viata lor s-a schimbat peste noapte. Acum, cu ajutorul campaniilor de vaccinare, multi dintre noi incepem sa revenim la birou - inca o data, cainele sau pisica nu vor avea nimic de spus in aceasta privinta.

Veterinarii isi fac griji cu privire la un potential de crestere al anxietatii de separare, in special la animalele care au fost adoptate in timpul carantinei si, prin urmare, nu sunt familiarizate cu viata pre-Covid a familiilor lor. Asadar, in continuare, avem cateva sfaturi pentru facilitarea tranzitiei.

Lasa animalele sa incerce sa fie singure

Chiar daca asta inseamna doar sa fugi pana la magazin fara ele, este important sa lasati animalele de companie in pace. "In caz contrar", spune Leslie Sinn, un medic veterinar din Virginia de Nord, "cum vor reusi sa se calmeze sau sa fie multumite cu propria companie?". Inainte de pandemie, Sinn isi lua cainele cu el ori de cate ori era posibil. "Dar acum", spune ea, "consider ca este o oportunitate pentru el de a practica efectiv sa fie departe de mine."

Oboseste-i mental

Uneori, animalele se comporta mai rau atunci cand sunt singure nu pentru ca sunt anxioase, ci pentru ca sunt frustrate si plictisite. O modalitate de a evita acest lucru este sa va asigurati ca sunt pregatite pentru somn atunci cand plecati. "Mergeti cu cainele la o plimbare mai lunga", spune Tracy Krulik, "lasati nasul cainelui sa faca traseul. Lasati-l sa adulmece, sa mearga in zigzag. Doar treizeci de minute de adulmecari si plimbari de genul acesta iti vor face cainele sa fie mai relaxat si sa adoarma mai rapid".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu