Cum sa pregatiti cainii si pisicile pentru momentul cand va intoarceti la birou - Partea II


Asigurati-va ca animalul are acces la un "refugiu sigur" atunci cand nu sunteti in apropiere

Acesta este un loc sau o camera in care animalul se simte cel mai confortabil, explica Carlo Siracusa, veterinar si profesor la Universitatea din Pennsylvania. Retineti ca locul preferat al animalului dumneavoastra de companie s-ar fi putut schimba in timpul pandemiei. Daca a petrecut toata ziua in biroul de acasa, cu tine, ar putea dori sa ramana acolo si in absenta ta. Daca acest lucru nu este posibil, ar trebui sa le restrictionati accesul treptat. "Nu se poate sa incuiati usa doar in zilele in care sunteti la munca".

Treceti usor la vechea rutina cu mai mult timp in avans

Daca plimbarea de dimineata se va modifica de la 10 dimineata la 7 dimineata odata ce va intoarceti la birou, ar trebui sa schimbati orele treptat, astfel incat sa nu se simta ca o schimbare brusca. Daca ati renuntat la rutina obisnuita inainte de lucru, incepeti sa va intoarceti la ea.

Daca in perioada imediat urmatoare planificati sa lasati cainele cu o persoana straina sau sa il duceti la un hotel de animale, atunci ar trebui sa faceti acest lucru treptat si, in primele zile, sa stati si dumneavoastra alaturi de el o perioada, de acomodare.

Puneti camere de filmat

Unele semne ale anxietatii de separare sunt imposibil de ratat: mobilierul care a fost ros, excremente pe jos, un vecin care se plange de latrat constant in timp ce sunteti plecat. Insa alti indicatori nu sunt atat de evidenti - motiv pentru care exista o gama intreaga de camere de filmat pentru animalele de companie, vizibile de pe telefon. "Este posibil ca acesta sa aiba probleme si singurul lucru pe care il face este sa stea langa usa toata ziua - nu mananca, nu bea - iar dumneavoastra nu va veti da seama pentru ca nu va distruge nimic", spune Siracusa. Alte semne ca un caine este stresat includ incapacitatea generala de a se aseza sau apucarea constanta a jucariilor.

Atunci cand nu sunteti acasa, alti stimuli din mediul animalului de companie pot deveni problematici in timp ce sunteti plecat. "Multi caini sunt foarte vigilenti cand sunt lasati singuri, pentru ca sunt putin ingrijorati", spune Sinn. Zgomotele de fundal - cum ar fi traficul de pe strada, curierii care vin la usa - pot parea mult mai infricosatoare in absenta dumneavoastra

Nu asteptati sa primiti ajutor

Ori de cate ori animalul dumneavoastra de companie prezinta un comportament tulburator sau lipsit de caracter, consultati imediat medicul veterinar pentru a putea exclude o cauza medicala. Daca totul este bine din punct de vedere fizic si totusi nu reusiti sa va ajutati animalul de unul singur, angajati un dresor cat mai curand posibil, astfel incat situatia sa nu apuce sa se inrautateasca. De asemenea, veterinarul dumneavoastra ii poate prescrie cainelui un medicament anti-anxietate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu