COVID-19 are un miros specific pe care cainii il detecteaza - Partea IV


Cu toate noutatile stralucitoare despre vaccinuri si eficacitatea lor, cainii COVID-19 nu vor fi redundanti inainte de a ajunge chiar la lucru? Logan mentioneaza "o platforma de pregatire, pentru urmatoarea. Stim ce sa facem, ce esantioane avem nevoie si cum sa le colectam, astfel incat sa putem rezolva acest lucru mai repede data viitoare". Daca este necesar, ar putea exista o echipa de caini, instruiti si gata de plecare, care sa fie expediati in tara de origine a unui virus emergent.

Vorbirea despre "urmatorul" si "data viitoare" este ingrijoratoare. Dar Lindsay nu a fost surprinsa cand s-a produs aceasta pandemie si se gandeste deja la un focar similar in viitor. "Am vazut un numar tot mai mare de virusuri si infectii de la animale care se revarsa asupra oamenilor", spune el.

Lindsay subliniaza, de asemenea, ca va dura luni de zile pentru a vaccina pe toata lumea si nu stim inca cat va dura imunitatea. "Urasc sa fiu un pic descurajator in aceasta privinta, dar s-ar putea ca, la fel ca in cazul vaccinurilor antigripale, sa obtineti aceasta deriva genetica. S-ar putea sa avem nevoie de un alt tip de vaccin - s-ar putea sa fie intotdeauna in urma".

Medical Detection Dogs colaboreaza, de asemenea, cu un fizician la Institutul de Tehnologie din Massachusetts la dezvoltarea de senzori electronici pentru a face aceeasi munca ca si cainii, adulmecand boala (in special cancerul de prostata), dar in prezent nu functioneaza. Cu alte cuvinte, nu abandonati proiectul acesta.

Apropo de asta, mai avem de intalnit si un golden retriever, pe nume Honey. Ea are doi ani, dar este putin mai avansata in antrenament, lucreaza cu haine pe spatarele scaunelor, aranjate in linie. Honey merge cu antrenorul ei Jess pe linie, adulmecand. Ea sta la fiecare scaun doar o secunda sau doua; poate aceeasi viteza cu care ar merge pe o linie de oameni la controlul pasapoartelor. La un scaun, sta si indica obiectul cu miros. Are dreptate? Desigur ca are. Si face acest lucru din nou si din nou. Aceasta inca lucreaza la antrenamente intense, insa este gata sa inceapa sa miroasa cazurile reale.

Honey este adorabila: mai calma decat Billy, mai inteligenta decat Spencer. Cand sta, se uita in sus cu o spranceana incretita, care pare sa semnifice ingrijorarea autentica. Este mai bine decat un rezultat text, nu-i asa? 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu