Cinci obiceiuri care pot face cainii sa se simta inconfortabil


De la a ne preface ca aruncam mingea pana cand ramanem singuri, exista anumite obiceiuri ale celor care detin animale de companie care ii pot lasa pe cainii nostri sa se simta inconfortabil si enervati.

O noua cercetare, care a fost realizata de echipa de la Wamiz, a descoperit cele cinci lucruri comune care ne enerveaza si supara cainii. Desi aceste lucruri se vor modifica pentru fiecare caine specific, este important sa ne amintim cum se simt - mai ales atunci cand credem ca ceva este "amuzant".

"In calitate de buni proprietari de animale de companie, tot ce vrem sa facem este sa ne facem cainii fericiti. Dar uneori facem lucruri considerand ca este pe placul lor, atunci cand nu este de fapt", spune studiul.

"Binenteles, la fel ca oamenii, fiecare caine este diferit. Idealul unui caine poate fi cosmarul altui caine. Trucul este sa inveti cum sa deslusesti semnele care il fac pe cainele tau sa se simta incomod, astfel incat sa te poti adapta nevoilor sale in mod corespunzator."

1. Nu ii lasati singuri acasa

Prietenii nostri cu patru picioare sunt creaturi incredibil de sociabile, ceea ce inseamna ca nu le place sa ramana singuri pentru perioada lungi de timp. Indiferent daca mergeti la serviciu sau pana la magazin, asigurati-va intotdeauna ca lasati cainelui ceva care sa-l tina ocupat.

RSPCA sugereaza sa lasati o "jucarie stimulenta mental" pentru cainele dumneavoastra in timp ce sunteti plecati. Fie ca este vorba de o jucarie de mestecat cu aroma de carne, de o jucarie "kong" umpluta sau de o bila moale distractiva, acestea il vor tine ocupat cat timp sunteti plecat.

2. Nu ii lasati sa miroasa lucruri atunci cand mergeti la plimbare

De asemenea, studiul a constatat ca acestora li se pare frustrant atunci cand proprietarii lor ii opresc din a mirosi lucruri atunci cand sunt la plimbare. La urma urmei, sunt animale curioase, carora le place sa miroasa orice este necunoscut. Desi poate nu este placut pentru dumnevoastra atunci cand cainele se opreste la fiecare cateva minute sa miroasa ceva nou, ei se bazeaza pe nasul lor mult mai mult decat noi.

3. Sa ii imbratisati atunci cand nu au chef

La fel ca oamenilor, cainilor le place sa aia propriul spatiu uneori. Studiul spune: "Aceasta poate fi o surpriza pentru unii proprietari de caini, dar animalul dumneavoastra s-ar putea sa nu se bucure de toate aceste alintari. Cainii pot interpreta mangaierile ca pe un semn de dominatie. Asadar, tineti cont de semnalele pe care vi le ofera cainii atunci cand vreti sa ii luati in brate".

4. Pretindeti ca ii aruncati mingea

Atunci cand va prefacti ca aruncati mingea poate sa ii faca pe acestia sa se simta confuzi, enervati si anxiosi. De asemenea, acest lucru strica toata distractia din timpul jocului, asadar este intotdeauna mai bine sa arunci pur si simplu mingea si sa te bucuri de joc alaturi de cainele dumnevoastra.

5. Fii trist

Nu este o surpriza faptul ca prietenilor nostri necuvantatori le place sa-si vada stapanii fericiti, asa ca este firesc sa se simta tristi atunci cand si noi suntem la fel.

"De fapt, cercetarile arata ca atunci cand ne stresam, cainii nostri se streseaza si ei. De aceea, lasati sentimentele negative deoparte si petreceti un timp de calitate cu cel mai bun prieten al vostru. Amandoi va veti simti mai bine", spune studiul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu