Un caine in familie l-ar putea ajuta pe prescolarul dumneavoastra sa invete abilitati sociale si emotionale - Partea II

Avand in vedere valoarea miscarii pentru dezvoltarea copilariei si cercetarea prealabila a modului in care ar putea ajuta cainii, autorii au considerat ca aceste asociatii ar putea fi posibile in copilarie.

Cum beneficiaza prescolarii de caini

Ei au analizat datele din spatiile de joc si mediul australian pentru studiul activitatii fizice si a sanatatii copiilor. Aceasta ancheta a analizat care aspecte ale educatiei si ingrijirii timpurii ale copilului si a mediului de acasa au influentat activitatea fizica, sanatatea si dezvoltarea prescolarilor.

Participantii au implicat copii din medii socioeconomice diferite care au participat la centrele ECEC din Perth, Australia.

Prin chestionare, parintii au raportat scoruri de bunastare a copiilor lor in cateva domenii diferite: problemele de conduita au descris cat de des copiii si-au pierdut cumpatul, s-au comportat gresit sau s-au luptat cu alti copii, a explicat Christia.

Intrebarile au fost si despre modul in care s-au inteles cu alti copii si daca preferau sa se joace singuri. Comportamentul prospectiv a considerat cat de mult copiii au avut in vedere sentimentele altora si si-au oferit ajutorul daca cineva a fost ranit, suparat sau bolnav. De asemenea, studiile au masurat simptomele emotionale, hiperactivitatea si dificultatile generale.

Copiii din familii care detin caini au avut mai multe sanse sa manifeste niveluri mai ridicate de comportamente prosociale si au avut dificultati generale mai mici. Copiii care au mers cu un caine de companie si cu familiile lor la plimbare de minim trei o pe saptamana au avut scoruri prosociale mai mari decat cei care au facut-o mai rar.

"Aceste rezultate evidentiaza faptul ca, chiar si un angajament mic pana la moderat de a implica prescolarii in timpul petrecut cu cainele afara, poate oferi beneficii sociale si emotionale importante pentru acestia", se arata in studiu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu