Dogs Trust - sfaturi importante pentru proprietarii de animale in perioada pandemiei

Dogs Trust a oferit cateva sfaturi importante proprietarilor de animale de companie cu privire la coronavirus.

Desi nu au existat cazuri confirmate de caini care transmit virusul la oameni, este posibil ca acesta sa poata fi transmis prin blana sau obiectele lor.

Avand in vedere ca mai multi oameni se pot intalni in spatii in aer liber, cum ar fi parcuri, organizatia Dogs Trust ne-a oferit cateva sfaturi pentru a ramane cat mai in siguranta este posibil.

Acestia au stabilit o lista de lucruri de urmat pentru a reduce riscul de transmitere, inclusiv evitarea sarutarii cainelui.

Iata sfaturile lor:

  • Spalati-va bine pe maini cu apa si sapun timp de minim 20 de secunde dupa atingerea cainelui sau a oricarui obiect al acestora.
  • Oricat de greu ar fi, evitati sa va sarutati cainele si nu-i lasati sa va linga pe fata.
  • Evitati contactul cu animalele de companie ale altor persoane.
  • Asigurati-va ca animalul dumneavoastra de companie nu intra in contact cu alte persoane sau caini.
  • Nu va fie rusine sa rugati oamenii sa nu va mangaie cainele.
  • Daca ati fost pozitiv pentru Coronavirus sau aveti simptome, limitati contactul fizic cu cainele dumneavoastra, oricat ar fi de greu.
  • Daca animalul de companie este bolnav sau ranit, sunati-va medicul veterinar inainte de a merge la acesta.
  • Daca va vizitati prietenii si familia cu cainele, nu uitati sa va spalati pe maini.

Paula Boyden, directorul veterinar la Dogs Trust a spus ca este foarte important sa urmati sfaturile pentru a pastra cainii si proprietarii lor in siguranta.

Aceasta a spus: "Intelegem ca proprietarii de caini pot fi preocupati de efectele potentiale ale coronavirusului (COVID-19) asupra prietenilor lor cu patru picioare si daca pot sau nu contracta sau transmite boala."

"Principala sursa de infectie este transmiterea de la om la om si nu exista dovezi actuale care sa sugereze ca animalul dumneavoastra prezinta un risc semnificativ pentru sanatatea dumneavoastra".

"Desi un caine s-a dovedit pozitiv pentru COVID-19, nu exista inca cazuri confirmate de transmitere a virusului de la caini la oameni".

"Cu toate acestea, la fel ca mainile omului si orice alta suprafata, este posibil ca animalele sa poarte virusul pe blana lor".

Aceasta a continuat: "Pentru a ne pastra pe noi insine si animalele de companie in siguranta, este important sa lucram impreuna pentru a urmari indrumarile guvernamentale si pentru a pastra distanta fata de ceilalti".

"Cand aveti grija de un caine, este important sa va amintiti ca igiena de baza este esentiala. Aceasta include spalarea mainilor inainte si dupa manipularea acestora, precum si evitarea sarutarilor sau impartirea mancarii".

"Daca ati fost testat pozitiv pentru Coronavirus (COVID-19), va recomandam sa limitati cat mai mult timp posibil contractul fizic cu cainele dumneavoastra".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu