Motivul pentru care cainele tau se holbeaza la tine

Mai devreme sau mai tarziu, fiecare proprietar de caine isi va gasi animalul de companie exprimand o curiozitate innascuta chiar si asupra celor mai banale actiuni. Va uitati la televizor? Cainele va va observa indeaproape. Impaturiti hainele? Cainele se va holba in continuare.

Puteti sa ii spuneti ca este nepoliticos ceea ce face, dar ei tot vor continua. Asadar, de ce se holbeaza cainii la noi?

De cele mai multe ori nu are legatura cu ceea ce facem si este vorba mai mult despre ceea ce am putea face. Cainii sunt foarte buni atunci cand trebuie sa urmeasca semne vizuale. De exemplu, acestia stiu ca urmeaza sa iasa la plimbare imediat dupa ce mergeti sa luati lesa; ora de luat masa se apropie atunci cand va vad ca mergeti in camara; o plimbare cu masina vine dupa ce luati cheile din cui. Holbandu-se la voi, cainii cauta indicii ca veti face ceva ce ei isi doresc.

De asemenea, cainii pot face acest lucru pentru a isi antrena proprietarul. Majoritatea oamenilor sunt mai susceptibili sa lase sa le alunece ceva din farfurie, daca cainele ii priveste cu nerabdare. Daca acest comportament este rasplatit, atunci cainele stie ca fixandu-va cu privirea poate sa obtina ceva bun pentru el.

Dar nu toti cainii se holbeaza din acelasi motiv. Pentru caini, identic ca in cazul nostru, contactul ocular elibereaza oxitocina, sau altfel cunoscut sub numele de "hormonul dragostei". Este vorba de legatura pe care cainele vrea sa o stabilieasca cu proprietarul sau.

Desigur, acest privit continuu poate avea si alte conotatii, mai ales daca nu este un caine pe care nu il cunoasteti foarte bine. O privire neclintita, concentrata, cu o postura rigida a corpului poate insemna ca acesta isi simte teritoriul invadat, moment in care cel mai bine ar fi sa va indepartati usor. De asmenea, nu este recomandat sa priviti un caine fix pentru mult timp pentru ca acest lucru ar putea fi considerat un act de agresiune.

Data viitoare cand cainele dumneavoastra va priveste fix pentru mai mult timp, cel mai probabil ca isi doreste o plimbare, o masa delicioasa sau pur si simplu sa va jucati cu el. In absenta altor metode de comunicare, privirea este un mod eficient de a-i determina pe oameni sa se comporte cum isi doresc ei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu