Un caine in familie l-ar putea ajuta pe prescolarul dumneavoastra sa invete abilitati sociale si emotionale - Partea I

Cu programul tot mai aglomerat si increderea pe care o dam tehnologiei pentru divertisment, este greu pentru cei mici sa aiba parte de suficienta activitate fizica in aer liber, activitate cruciala pentru o dezvoltare sanatoasa.

Si in timpul pandemiei cand parintii sunt mai presati de timp, este si mai greu sa te asiguri ca cei mici au parte de suficienta activitate fizica.

Dar o solutie ar putea sa fie chiar la indemana voastra, afirma un studiu publicat in revista Pediatric Research. Detinerea, mersul si joaca cu un caine ar putea incuraja dezvoltarea sociala si emotionala a copilului tau.

De fapt, copiii mici care fac parte din familii care detin macar un caine si care au participat la studiu, au o probabilitate mai mica de 30% sa aiba probleme de conduita in comparatie cu prescolarii din familii care nu detin un caine, au descoperit cercetatorii. Chiar si la aceasta varsta, copiii mici ar putea intr-adevar sa beneficieze de interactiunea cu un animal de companie in timp ce sunt supravegheati.

"Activitatea fizica regulata joaca un rol important in timpul copilariei timpurii, contribuind la dezvoltarea copiilor mici si la scaderea riscului de a dezvolta boli cronice, inclusiv obezitate", a declarat autorul principal al studiului, Hayley Christian, profesor asociat si coleg de cercetare senior in Centrul pentru Sanatatea Copilului.

Dar, din motive care implica copilul individual si familia si mediul lor, Christian a adaugat, ca mai putin de o treime dintre copiii cu varste cuprinse intre 2-5 ani primesc trei ore de activitate fizica pe zi - contrastand recomandarile globale prin care se zice ca prescolarii trebuie sa fie activi pe parcursul intregii zile.

Proprietatea cainelui a fost legata de responsabilitate, identitate pozitiva, empatie si incredere. Dar aceste studii s-au referit mai ales la copii mai mari si adulti si au ajuns la concluzia ca influenta pozitiva a animalelor de companie asupra dezvoltarii a fost cea mai mare chiar inainte de adolescenta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu