Un caine in familie l-ar putea ajuta pe prescolarul dumneavoastra sa invete abilitati sociale si emotionale - Partea III

O preocupare actuala in ceea ce priveste dezvoltarea copiilor si singuratatea in absenta prietenilor si a activitatilor din timpul pandemiei "se potriveste de minune cu efectele pozitive ale proprietatii cainilor pentru copiii mici", a spus Dr. Jenny Radesky, profesor asistent de pediatrie la Centrul pentru Cresterea Omului & Dezvoltare la Universitatea din Michigan, care nu a fost implicata in studiu.

La varsta prescolara, lobii frontali ai copiilor inca se dezvolta, a adaugat Radesky. Asta inseamna ca prescolarii nu au formata inca capacitatea de a regla comportamentul sau de a controla emotiile si impulsurile puternice, astfel incat oamenii au considerat in mod obisnuit ca copiii mici nu vor beneficia de un caine pentru ca nu ar sti sa interactioneze cu acesta.

"Acesta a fost un exemplu frumos despre cum, chiar si la cei mai mici copii, un caine poate fi o influenta pozitiva asupra comportamentului lor", a spus ea.

Construirea abilitatilor de empatie

Asa cum s-a studiat separat la adulti, copiii ar putea experimenta "placerea viciara" si fericire atunci cand se jaoca cu cainii, ceea ce poate duce si la un comportament prosocial mai bun.

Animalele sunt fiinte simtitoare cu sentimente si ganduri, dar nu pot vorbi cu noi, a spus Radesky.

"Trebuie sa lucrezi pentru a citi ce gandeste cainele tau si pentru a raspunde la comportamentul lor. Acest lucru ii scoate pe copii din spatiul lor si ii ajuta sa se gandeasca la ce gandeste o alta fiinta", a spus Radesky. "Acesta este factorul magic al empatiei si al reciprocitatii sociale".

Dezvoltarea sanatoasa permite capacitatea umana, a spus Christian, "permitand copiilor sa ajunga la maturitate si sa participe la viata economica, sociala si civica".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu