Lucruri minunate despre caini! - Partea IV


Buldogii Francezi nu pot inota

Originile Buldogiilor Francezi nu sunt clare, dar cele mai multe surse isi urmaresc radacinile catre Buldogii Englezi. Producatorii de dantela din Anglia au fost atrasi de acestia si au incercat sa ii foloseasca pe post de incalzitori in timp ce lucrau. Cand industria dantelei s-a mutat in Franta, si-au luat cainii cu ei. Acolo, Buldogii Englezi s-au reprodus probabil cu cainii din rasa Terrier si probabil asa au aparut Buldogii Francrezi.

Ca urmare a acestui fapt, au corpul foarte inghesuit si capul mare, astfel incat nu vor putea inota. 

Asadar daca detineti o piscina, poate ar fi bine sa nu va luati un caine din aceasta rasa.


Hot-dog-ul  a fost numit dupa cainii Weiner

Produsul delicios care a fost vandut pe strada cu mare succes, au fost cunoscuti sub numele de carnati dachsund. Modul in care numele a fost schimbat este in continuare dezbatut de multi, dar majoritatea cred ca numele a fost scurtat la hot dog atunci cand un caricaturist nu a reusit sa scrie numele initial.


Coada unui caine va poate spune multe despre cum se simt acestia. Miscari libere dintr-o parte in alta inseamna ca animalul se simte relaxat si multumit. Miscari mai rapide ale cozii alaturi de sold inseamna ca acesta este fericit. Daca coada este dreapta in sus, este un semn de incredere sau agresiune; in jos sau ondulata intre picioare inseamna de obicei frica sau supunere.

Testarea inteligentei cainilor este bazata pe rapiditatea de invatare a comenzilor noi

Border Collie, Poodle si Ciobanestii Germani sunt considerate a fi printre cele mai inteligente rase de caini. Pentru a fi plasati la nivelul superior al inteligentei, cainii dintr-o anumita rasa trebuie sa inteleaga o noua comanda dupa numai cinci repetari si sa urmeze prima comanda care le-a fost data 95% din timp.

Unii caini vor arata ca niste catelusi pentru toata viata

Desi rari, unii caini pot avea nanism hipofizar, la fel ca oamenii. Prin umare, cainii vor arata ca niste catelusi pentru totdeauna, pastrandu-si aceeasi blana si ramanand mici de statura. In timp ce aceasta afectiune ii face sa arate ca niste ursuleti adorabili, vine cu o multime de probleme de sanatate.

Unii caini pot tine oua in gura fara sa le sparga

Cainii din rasa Golden Retriever au “guri moi”, ceea ce inseamna ca pot transporta lucruri in gura lor fara a le deteriora – o abilitate importanta pentru cainii insarcinati cu regasirea trofeelor de vanatoare ale stapanilor lor. De fapt, sunt atat de blande, incat unii pot fi dresati sa tina un ou crud in gura fara sa-l rupa.

Cainii au labute dominante – stanga sau dreapta – la fel ca oamenii

De asemenea au si tipuri diferite de sange si pot face laringita de la latratul continuu.

Gura cainilor nu este curata

Un mit comun este ca gura unui caine este un loc foarte curat. Nu este cazul: o gura canina este plina de bacterii. Din fericire, multi dintre acesti germeni sunt specifici speciilor, asa ca nu trebuie sa va faceti griji atunci cand cainele o sa vrea sa va pupe.

Cainii viseaza

Cainii mici tind sa viseze mai mult decat cainii de talie mare, la fel si cainii batrani in comparatie cu ceilalti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu