Lucruri minunate despre caini! - Partea III


Cainii ghizi merg la baie doar la comanda

Cainii ghizi sunt extrem de bine pregatiti si “merg la baie” doar la comanda. De obicei, proprietarul are un loc specific unde cainii pot merge si va folosi un cuvant de comanda pentru a isi putea face nevoile fiziologice.

Numele cainilor s-au schimbat mult in ultimii ani

In 2018 cele mai frecvente nume de caine au fost Bella, Coco, Charlie, Lucy, Becks si Max. Daca sunteti curiosi despre cat de mult se schimba tendintele in cazul numelor cainilor, iata cateva dintre cele mai populare nume din perioada medievala: Blawnche, Nosewise, Smylfeste, Bragge, Holdfast, Zaphyro, Zalbot, Mopsus și Mopsulus.


Cainii sapa pentru a scapa de caldura

Atunci cand sunt blocati intr-o zona cu soare cu o urma cat de mica de umbra, cainii vor sapa in acea mica umbra pentru a se racori.


Imaginati-va ca animalul dumneavoastra de companie se plictiseste sa isi mestece osul favorit, dar stie ca mai tarziu o sa vrea sa faca din nou acest lucru. In loc sa-l lase jos pur si simplu, unde poate fi luat de oricine, decide sa-l ingroape intr-un loc secret unde numai el va putea sa il gaseasca. Daca se va intoarce dupa el sau nu, este o alta poveste.

Cainii se arcuiesc pentru a semnala ca sunt gata de atac

Va intrebati de ce cainii se arcuiesc? In multe cazuri, acest lucru indeplineste o functie evolutiva importanta. Un exemplu primordial este arcul de joaca: daca ati vazut vreodata un caine ghemuit cu picioarele din fata pe pamant si cele din spate in sus, cu coada in vant, atunci stiti ce este. Pozitia reprezinta semnul final al perioadei de joaca.

Anumitor rase de caini le plac pisicile

Daca detineti o pisica si sunteti si in cautarea unui caine si nu doriti ca acesta sa se lupte cu pisica, cautati una dintre aceste rase: Japanese Chins, Golden Retrievers, Papillons, Labrador Retrievers si  Beagles. Desigur, fiecare caine are propria personalitate – asadar un caine ce face parte din rasele de mai sus nu garanteaza ca acesta va deveni prieten cu pisica.

Numele Beagle poate explica latratul lor puternic

Cuvantul Beagle provine cel mai probabil de la cuvantul francez begueule, care inseamna “gat deschis”. Numele este destul de precis: cainii din aceasta rasa au corzi vocale impresionante, care sunt mult mai pline si mai puternice decat cele ale altor caini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu