Lucruri minunate despre caini! - Partea II


Cea mai scumpa rasa de caini este populara inca din Renastere

Cainii din rasa Löwchens sunt mici, cu par lung si sunt o rasa populara inca din perioada Renasterii, acestia aparand in tablouri din acea perioada. Cum este o rasa foarte rara in prezent, un caine Löwchens o sa va coste in jur de 10000 de euro in unele parti ale lumii.

Cainii pot intelege pana la 250 de cuvinte si gesturi

Se estimeaza ca un caine mediu este la fel de inteligent ca un copil de doi ani.


Este un mit ca nasul umed inseamna o sanatate buna

Este o conceptie gresita si foarte comuna cum ca nasul umed al cainelui dvs este un semn al unei bune sanatati, dar motivul real pentru umiditatea nasului este altul. O explicatie este ca acestia isi ling in mod repetat nasul pe tot parcursul zilei pentru a-l mentine curat. Un alt lucru este ca umiditatea ii ajuta sa se racoreasca. Cainii nu transpira asa cum fac oamenii, asa ca gafaie si elimina un pic din caldura prin nas. O glanda speciala din nas produce un lichid limpede care ii ajuta sa se racoreasca mai repede.

Cainii stiu cum va simtiti

Cainii pot sa isi dea seama de starea de spirit pe care o aveti intr-un anumit moment. Un studiu din 2016 de la Universitatea Lincoln si Sao Paolo a descoperit ca acestia pot raspunde la emotiile umane, chiar si vazute doar in fotografii.


Mirosul cainilor este de la 10.000 pana la 100.000 de ori mai bun decat al oamenilor. Cainii au 300 de milioane de receptori olfactivi, comparativ cu 6 milioane ai oamenilor. Mai mult, partea creierului dedicata mirosului este de 40 de ori mai la caini decat la oameni.

Cainii respira diferit fata de oameni

In timp ce oamenii inspira si expira in acelasi mod, cainii inspira prin nari si expira prin niste fante de pe partile laterale ale nasului. In acest fel circula aer, astfel incat animalul sa aduca mereu noi mirosuri.

Cainii devin gelosi

Orice persoana care are macar doi caini iti va confirma ca ei devin gelosi – si este adevarat. Un studiu din 2014 confirma faptul ca un caine va deveni gelos atunci cand mangaiati un altul.

Picioarele lor pot mirosi a popcorn

Daca credeti ca picioarele cainelui dumneavoastra au miros de popcorn sau chipsuri de porumb, atunci trebuie sa aflati ca nu suneti singurul. Cainii au o multime de bacterii si drojdie care cresc pe labele lor ca urmare a umiditatii dintre degetele de la picoare. Aceste microorganisme creeaza o varietate de mirosuri. Bacteriile Proteus sau Pseudomonas sunt partile probabil vinovate care ofera picioarelor cainilor aceste mirosuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu