Lucruri minunate despre caini! - Partea I


Mai este nevoie de vreo introducere? Este vorba despre lucrurile frumoase pe care cainii le fac zi de zi. Luati-va cel mai bun prieten necuvantator in brate si cititi acest articol.

Cainii ling oamenii si alti caini dintr-o varietate de motive

Puii isi vor linge mamele sau proprietarii pentru a isi arata afectiunea sau pentru a va arata ca le este foame. Ca adulti, linsul devine un semne de supunere catre o persoana mai autoritara. Asadar, daca cainele va linge, inseamna ca incearca sa va anunte ceva – probabil ca vor mancare sau atentie.


Linsul fac cainii sa se simta mai bine

Linsul pe fata elibereaza endorfine care calmeaza si scapa cainele de stres. Dar daca un caine se linge constant, s-ar putea sa se plictiseasca sau sa aiba o problema a pielii pe care trebuie sa o verificati cu un medic veterinar.

Cainele se invarte in cerc inainte de a se culca din instinct

Daca ne-am invarti de trei ori inainte de a ne pune in pat la somn, ar parea doar o mare pierdere de timp, dar pentru caini este o chestiune de obicei. Cainii fac acest lucru ca un comportament evoluat din stramosii salbatici. Rutina lor de noapte in urma cu multi ani, implica impingerea in jos a ierbii inalte, care avea rolul de a inlatura insectele si serpii.

Nu trebuie sa lasati niciodata cainele singur in masina

Potrivit American Kennel Club, un caine nu trebuie lasat niciodata singur intr-o masina – fara exceptii. Nu numai ca o sa va lipseasca cainele, dar, potrivit Bright Side, temperatura din interiorul masinii creste rapid, indiferent daca masina este sau nu parcata in plin soare. De asemenea, cainii se incalzesc extrem de usor.

Puii sunt orbi si surzi la nastere

In prima zi, ochii unui catelus sunt ferm inchisi si canalele urechii la fel. De ce? Pe scurt, acest lucru face parte dintr-un compromis evolutiv. Deoarece sarcina poate rani capacitatea unui carnivor de a-si procura hrana, cainii au evoluat si astfel au perioade de gestatie mai scurte. Sarcinile cu o durata mai mica a insemnat ca mamele canine nu trebuiau sa ia pauze lungi de la vanatoare. Cu toate acestea, deoarece embrionii de caini petrec un timp scurt in pantece (doar doua luni sau ceva mai mult), catelusii nu se nasc pe deplin dezvoltati.

Cainii sunt constienti de “ochii de catelus”

Potrivit unui studiu din 2017, cainii ridica sprancenele (pentru a face acei “ochi de catelus”) si fac alte expresii faciale dramatice atunci cand stiu ca oamenii ii privesc. Catelusii care fac acest lucru pare sa invete mai repede acest truc in comparatie cu cei care invata sa dea din coada.

Cainii va imbunatatesc atitudinea

Sentimentul de fericire pe care il simtiti atunci cand vedeti mai multi catelusi jucandu-se unii cu altul este minunat. Studiile au descoperit ca petrecerea timpului cu cainii, in special in situatii de stres ridicat, poate usura tensiunea si la oameni. De asemenea, va pot ajuta sa scadeti tensiunea arteriala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu