Puteti trai cu 24% mai mult datorita cainiilor dumneavoastra - Partea II


Ambele rapoarte crediteaza cresterea activitatii fizice pe care o presupune pastrarea unui caine – cum ar fi luarea lor la plimbari zilnice si jocul cu ei – deoarece cercetarile arata ca exercitiile fizice intaresc inima si promoveaza sanatatea generala. 

Intr-adevar, un studiu recent efectuat de Clinica Mayo pe 1800 de oameni a descoperit ca cei cu tovarasi canini aveau mai multe sanse sa aiba obiceiuri de viata sanatoase pentru inima, cum ar fi sa faca exercitii fizice, sa manance bine si sa aiba niveluri ideale de zahar din sange in comparatie cu cei fara caine.


Iar cercetatorii din noile studii au remarcat ca ingrijirea unui catelus scade, de asemenea, nivelul depresiei, ceea ce poate reprezenta un plus de longevitate in randul adultilor mai izolati. Toamna trecuta, sondajul national privind imbatranirea sanatoasa a anchetat mai mult de 2000 de adulti cu varste cuprinse intre 50 si 80 de ani. 

Mai mult de jumatate detineau un animal de companie, iar 79% dintre parintii seniori au spus ca animalele lor de companie i-au ajutat sa reduca stresul. Iar printre cei care au trait singuri si / sau au raportat o sanatate fizica corecta sau slaba, 72% au spus ca animalele de companie le-au ajutat sa faca fata simptomelor fizice sau emotionale.

Stim ca izolarea sociala este un factor puternic de risc pentru rezultatele mai grave ale sanatatii si decesul prematur. Studiile anterioare au indicat faptul ca proprietarii de caini au o mai mica izolare sociala si au o interactiune mai mare cu alte persoane, a declarat Tove Fall, profesor la Universitatea Uppsala din Suedia, intr-un comunicat. “Mai mult decat atat, pastrarea unui caine esteo motivatie buna pentru activitatea fizica, ceea ce este un factor important in reabilitare si sanatate mentala”.

Desigur, cercetatorii au amintit, de asemenea, publicului ca asumarea unui animal de companie este o mare responsabilitate de a nu fi intreprinsa usor sau ca o cura instantanee.

Intr-adevar, solicita fizic – ceea ce poate fi bun pentru a fi mai activ, dar poate reprezenta un pericol pentru cineva care se recupereaza de la o procedura medicala. Un studiu recent al JAMA a raportat ca fracturile osoase ale persoanelor in varsta din Sondajul National privind imbatranirea sanatoasa au raportat ca animalele de companie le-au determinat sa cada sau sa se raneasca. 

Deci, pacientii ar trebui sa ia in considerare limitarile lor fizice inainte de a adopta un animal de companie care are nevoie de multa activitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu