Boala bacteriala care se raspandeste de la caini la oameni raportata in SUA


Leptospiroza, o boala care a fost raportata recent in Oklahoma si Utah, poate fi raspandita de la animale la oameni, in special daca detineti un caine pentru animale de companie.

Sara Rowland, medic veterinar din Oklahoma, a tratat recent un catel in varsta de 7 luni, care prezenta semne ale bolii, potrivit KOCO.

“Animalul de companie nu manca bine, voma si avea o nuanta galbena care putea spune ca ficatul a fost afectat”, a spus Rowland.


KUTV a raportat in Septembrie 2019 ca cel putin 13 caini din Utah au contractat boala. Se considera ca acele cazuri au avut originea la un canicul de imbarcare, unde un caine infectat ar fi putut fi tinut.
Leptospiroza este o boala bacteriana care afecteaza atat animalele cat si oamenii. Lasata netratata, boala poate duce la leziuni renale, insuficienta hepatica, meningita si moarte, potrivit Centrelor pentru controlul bolilor (CDC).

Leptospiroza se gaseste cel mai frecvent la bovine si sobolani. Potrivit Royal Society of Preventing Accidents, este una dintre cele mai raspandite boli pe care oamenii le pot contracta de la animale, in special prin contactul cu apa contaminata cu urina de sobolan.

Cainii contracteaza deseori boala in timp ce inoata in apa statatoare sau beau din balti, a fost scris in American Kennel Club. Exista un vaccin impotriva bolii, disponibil pentru caini, dar este considerat un vaccin neesential, cu exceptia cazului in care animalul prezinta un risc ridicat de expunere.

In timp ce boala este un pericol profesional pentru cei care petrec mult timp cu animale, cum ar fi fermierii, leptospiroza a fost, de asemenea, asociata cu corpuri de apa contaminate. Sportivul olimpic britanic, Andy Holmes, a murit din cauza bolii Weil, o faza avansata a leptospirozei in 2010.

Ploile abundente din Jamaica au determinat Departamentul de Sanatate Parohiala din Westmoreland sa devina proactiv si sa avertizeze oamenii despre posibilitatea contractarii leptospirozei.

“Am avut niste ape abundente si am vazut persoane care se plimbau in acele ape si in imprejurimi. Vrem doar sa le reamintim persoanelor ca din apa contaminata, germenii iti pot patrunde in piele” a declarat agentul Gerald Miller, intr-un interviu acordat serviciului de informatii din Jamaica.

Victimele zonelor inundate din Pune, India, au fost avertizate ca oricine se plimba prin apele inundabile au un risc crescut de a contracta leptospiroza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu