Puteti trai cu 24% mai mult datorita cainiilor dumneavoastra - Partea I


Se dovedeste din nou, ca unul dintre numeroasele trucuri pe care cainii le potface pentru oameni este sa-i ajute sa traiasca mai mult – mai ales daca traiesc singuri sau au suferit anterior un atac de cord sau un atac cerebral, potrivit American Heart Association.

Aceste descoperiri provin dintr-o meta-analiza de aproape 70 de ani de cercetari globale publicate in revista “Circulation”, precum si dintr-un nou studiu suedez privind supravietuitorii de atac de cord si accident vascular cerebral care se intind pe o perioada de peste un deceniu.


Prima meta-analiza a strans date de la aproape 4 milioane de persoane din SUA, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelanda, Australia si Scandinavia si a asociat proprietatea cainilor cu un risc scazut cu 24% de a muri de orice cauza si cu 64% redus riscul de deces in special in urma unui atac de cord.

De fapt, daca proprietarul cainelui a suferit un atac de cord sau un accident vascular cerebral, atunci acea persoana a observat un risc de deces scazut cu 31% in comparatie cu supravietuitorii evenimentului cardiovascular fara un caine.

“A avea un caine a fost asociat cu exercitii fizice crescute, valori mai scazute ale tensiunii arteriale si un profil de colesterol mai bun decat in rapoartele anterioare” a scris Dr. Caroline Kramer, profesor asistent de medicina la Universitatea din Toronto si endocrinolog la Spitalul Mount Sinai. Acestea reprezinta cheia pentru o inima sanatoasa.

Aceasta stire vine pe baza unui studiu separat a mai mult de 336.000 de proprietari de caini suedezi si non-proprietari care au suferit un atac de cord sau un accident vascular cerebral, care a fost publicat recent. Si a constatat ca riscul de deces pentru pacientii cu atac de cord care traiau singuri – dar aveau caini – era cu 33% mai mic decat adultii solitari, fara caini. Si pacientii cu AVC care traiau singuri cu pui au avut un risc de deces cu 27% mai mic in comparatie cu cei fara caini.

Acum, proprietarii de caini care au trait cu un partener sau un copil au supravietuit mai mult dupa un atac de cord (vazand un risc de de moarte redus cu 15%) sau accident vascular cerebral (un risc de moarte redus cu 12%), comparativ cu pacientii fara caini dar proprietari de animale de companie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu