De ce pisicile sunt mai bune decat cainii?


Pe 8 August este Ziua Internationala a Pisicii; o zi in care iubitorii de feline din intreaga lume isi sarbatoresc animalele de companie mult iubite.

Dar cand vine vorba de iubitorii de pisici si iubitorii de caini, un argument in mod normal nu este rezolvat; pisicile sunt mai bune decat cainii? Am cautat multe informatii pe Internet pentru a gasi descoperiri stiintifice reale in ceea ce priveste motivul pentru care pisicile sunt mai bune decat cainii.
Pisicile evolueaza mai bine decat cainii


Conform cercetarilor publicate in PNAS, pisicile au accelerat eliminarea canidelor odata cu migrarea acestora din Eurasia. O echipa internationala, care include oameni de stiinga de la Universitatile din Goteborg, Sao Paulo si Lausanne, a analizat peste 2000 de fosile si a dezvaluit ca sosirea felidelor in America de Nord din Asia a avut un impact mortal asupra diversitaii familiei de caini, contribuind la eliminarea a mai mult de 40 de specii.

„De obicei, ne asteptam ca schimbarile climatice sa joace un rol covarsitor in evolutia biodiversitatii. In schimb, concurenta dintre diferite specii carnivore s-a dovedit a fi si mai importanta pentru canide”, spune medicul veterinar si principalul autor al studiului Daniele Silvestro.

Pisicile traiesc mai mult decat cainii

Conform Guinness World Records, pisica Creme Puff avea 38 de ani si trei zile cand a murit pe 6 August 2005. Proprietarul, Jake Perry, detinea si anterior titlul de cel mai vechi detinator al acestui record.

Cu toate acestea, cel mai in varsta caine a murit la varsta de 29 de ani si cinci luni. Conform Cartii Recordurilor, Bluey a lucrat printre vite si ovine timp de aproape 20 de ani inainte de a muri pe 14 Noiembrie 1939.

Pisicile l-au inspirat pe Sir Issac Newton

Daca aceasta poveste este adevarata ramane de vazut, potrivit HowStuffWorks, faimosul savant Sir Isaac Newton a inventat usita pisicii pozitionata intr-o usa normala, deoarece experimentele sale au fost intrerupte in mod constant atunci cand era la Universitatea din Cambridge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu