Cum sa faci cainele sa iubeasca perioadele de joaca?

Timpul de joaca este probabil unul dintre cele mai importante momente ale zilei pentru cainele dvs (probabil fiind la egalitate doar cu cina). Sa va jucati impreuna cu cainele este o parte importanta a construirii relatiei dintre voi si, de asemenea, va veti asigura in acest mod ca au o sanatate fizica si psihica buna.

Totusi, exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le luati in considerare atunci cand intentionati sa utilizati diferite jucarii, pentru a face ca experienta sa fie una perfecta pentru caine.


Siguranta


S-ar putea sa fiti surprinsi, dar in prezent in foarte multe tari nu exista standarde obligatorii de siguranta pentru jucariile pentru animalele de companie. Acest lucru inseamna ca pot exista multe jucarii pe piata care sa nu aiba durabilitatea si calitatea necesara pentru a fi folosite de catre animalele de companie.

Lucrurile pe care trebuie sa le urmariti atunci cand alegeti o jucarie pentru cainele dvs sunt durabilitatea materialelor si daca pot ajunge sa curga anumite lichide sau substante din ele. Evitati intotdeauna jucariile realizate din materiale foarte dure cum ar fi lemn, piatra sau alte materiale inflexibile care ar putea deteriora sau chiar rupe dintii cainelui.

De asemenea, este important sa verificati in mod regulat jucariile utilizate de caine pentru eventuale semne de uzura, inclusiv gauri, muchii ascutite sau care pot intepa si sa le aruncati pe toate cele care au ajuns la finalul utilizarii. Un alt aspect important este faptul ca jucariile trebuie sa fie curatate in mod regulat, iar cele care nu mai pot fi curatate ar trebui aruncate.

Cand va jucati cu mai multi caini, fiti constienti de jucaria preferata a cainelui dvs si evitati-o, vor scadea astfel sansele sa se incaiere pentru jucarii.

Cum alegem jucariile potrivite?


Cand cautati jucarii noi, este important sa va cunoasteti cainele cat mai bine si sa alegeti jucarii care se potrivesc cu activitatile lui favorite. De exemplu sunt caini care prefera jucariile pufoase si nu pe cele pe care le pot mesteca.

Cainii mai activi se vor bucura la jucariile care pot fi aruncate si recuperate de ei.

De asemenea, important pentru majoritatea cainilor este sa rotiti jucariile intre ele in mod regulat. Este o idee buna sa pastrati o cutie cu jucarii ascunsa, la care sa nu aiba acces, si de acolo sa rotiti jucariile cel putin o data pe saptamana, ideal fiind chiar la doua zile. Alegeti jucariile pentru calitatea si durabilitatea lor si cautati intotdeauna marcile care efectueaza teste regulate ale calitatii produselor.

Jucariile nu trebuie sa va inlocuiasca


Este adevarat ca jucariile pot fi instrumente excelente de a mentine un caine fericit, insa acestea nu reprezinta un substitut la timpul pe care ar trebui sa il petreceti impreuna. Ganditi-va la jucarii ca la un instrument care va ajuta sa faceti cainele fericit sau care va ajuta sa il mentineti ocupat cand nu sunteti acasa, dar intotdeauna este mai important timpul petrecut impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu