Cainele tau poate fi stresat, uite cum sa iti dai seama - II

Fara instruire adecvata, este mai bine pentru ca siguranta cainelui dvs si a altora sa tineti cont de aceste gesturi pentru a evita o situatie inainte de a se intampla.

Latratul excesiv: unele persoane vor da vina pe o lipsa de pregatire sau pe plictiseala pentru atunci cand cainele latra prea mult timp. In mare parte poate fi adevarat, insa la fel de comun este si faptul ca acestia pot latra in exces atunci cand se simt stresati.


Distrugerea: daca veniti acasa la sfarsitul zilei si gasiti casa ravasita, totul dat peste cap, atunci anxietatea si plictiseala sunt probabil de vina. Scoateti cainele afara la o plimbare lunga sau jucati-va cu ei cu o minge inainte de a ii lasa singuri in casa – este un exercitiu esential.

Fac nevoile fiziologice in casa: anxietatea de separare este foarte obisnuita, iar accidentele care se pot intampla in lipsa voastra pot fi si de acest gen. Avand in vedere ca anxietatea poate fi severa, chiar daca cainele dvs este complet instruit sa un faca in casa, este posibil ca intr-o situatie stresanta sa uite ce au fost invatati.

Stimularea sau nelinistea: la acest capitol cainii sunt foarte asemanatori cu noi. Disconfortul si stresul ii pot determina sa cedeze si sa nu stea linistiti.

Hiper-vigilenta: cainii care sunt tot timpul in alerta si devin atenti la cel mai mic zgomot sau miscare sunt foarte stresati si nu se simt in largul lor in mediul in care traiesc.

Ca si oamenii, cainii sunt creaturi obisnuite. Deci, daca observati ca animalul dvs este stresat, s-ar putea sa fie pentru ca a existat o schimbare in rutina lor. Puteti sa le minimalizati stresul prin hranirea lor la aceeasi ora in fiecare zi, precum si mentinerea unui program consistent de mers pe jos/joaca.

De asemenea, daca voi sunteti foarte stresati, cainele dvs va prelua din aceasta energie. Asadar faceti-va o favoare si ingrijiti-va de sine. O modalitate foarte buna de a face acest lucru este sa faceti exercitii alaturi de cainele dvs.

Exercitiile sunt cele mai bune medicamente pentru aproape orice boala anxioasa. Un caine obosit este un caine fericit. Exercitiul ajuta la eliminarea acestor excese de energie nervoasa si poate face o diferenta atunci cand aveti un caine stresat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu