Cainele tau poate fi stresat, uite cum sa iti dai seama - I

Cand vine vorba de stres, toata lumea are o poveste. Unii oameni sunt sensibili la stres, in timp ce altii se retrag sau chiar manifesta simptome fizice – accentuandu-se la punctul de boala. Este un spectru larg si toata lumea se ocupa de stres diferit.

Ca si oamenii, cainii prezinta semne de stres sau anxietate intr-o varietate de moduri.

Iata comportamentele pe care ar trebui sa le urmaresti:

A se agita sau a nu se agita...aceasta este intrebarea: coada cainilor spune intr-adevar o poveste. Chiar daca cainele dvs are un chip care nu spune nimic, coada il va da de gol de fiecare data.


Coada ascunsa este un semn clar al unui caine stresat sau nervos. O coada rigita indreptata direct in sus ar putea indica o avertizare, o provocare sociala sau un semn de agresiune.

Gafaind atunci cand nu este cald sau scuturandu-se atunci cand nu este rece. Un corp care tremura si o respiratie grea indica un anumit nivel de disconfort. Daca temperatura nu se potriveste cu comportamentul sau, el poate fi stresat sau anxios.

Excesul de mestecat sau saliva precum si lingerea buzelor: reprezinta un alt semn periculos, totusi lingerea buzelor poate fi un semn de supunere intr-o situatie sociala, dar poate semnala si faptul ca un caine se simte incomod sau este nervos.

Ochii jumatate de luna: cand cainii isi misca ochii pentru a vedea totul in jur, expun o parte alba, care are o forma de jumatate de luna. Acest lucru poate aparea destul de des atunci cand cainii se afla in medii stresante.

Urechi aplatizate: acesta este un semn evident pe care sa il vedeti. Urechile pot fi fixate spre spate sau complet plate pe cap.

Cascat: daca un caine casca in mod repetat, acesta va spune clar ca se simte inconfortabil. S-ar putea sa observati acest lucru cel mai des, atunci cand asteptati in cabinetul veterinar, deoarece este modul in care cainele isi gestioneaza nervozitatea.

Zgariatul: in situatii frustrante, stresante sau chiar incitante, un caine ar putea sa se zgarie (sau sa se muste) chiar daca nu ii mananca.

Comportament agresiv: nu este niciun mister ca un caine ar putea sa se panicheze si sa incerce sa muste sau sa maraie atunci cand se simt inconfortabil. Acesta este motivul pentru care este atat de important sa monitorizatii strainii si copiii care se aprope in acele momente de cainele dvs, deoarece ei nu inteleg limbajul corpului cainelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu