Sfaturi pentru a va intelege cu pisica dvs inca de la inceput - Partea II

O modalitate de a face acest lucru este sa le creati un spatiu propriu, asa cum discutam anterior. De asemenea, nu trebuie sa le urmariti non stop, lasati-le spatiu si timp inainte de a incerca sa va apropiati de ele.

Jucati-va cu pisica

Contrar credinteti populare, pisicile sunt foarte jucause, in special cele mici. Este adevarat ca pisicile dorm foarte mult, dar, de asemenea, le place si sa urmareasca lucruri si sa alerge. Atunci cand sunt mici, se joaca intre ele (daca sunt mai multe) sau cu orice obiect gasesc prin casa. Incercati sa va jucati cu acestea cat de mult este posibil, indiferent ca utilizati jucarii speciale pentru pisici sau o simpla bucata de funie.

Zgomotele linistitoare

Dupa o perioada de timp, s-ar putea sa observati ca pisica dvs se simte mai confortabil in preajma dvs. O sa va arate acest lucru prin diferite zgomote sau atunci cand isi va freca fruntea de piciorul dvs. De asemenea, in aceste momente va vor lasa mult mai usor sa le atingeti.

Odata ce se intampla aceste lucruri, este momentul sa va apropiati mai mult de ele, iar primul pas in acest sens este sa le mangaiati. Unul dintre cele mai sociale comportamente dintre doua pisici este ingrijirea, atunci cand acestea se ling reciproc. Binenteles ca nu trebuie sa va lingeti pisica pe blana, insa puteti sa o mangaiati. De asemenea, acum puteti incerca si sa o periati usor. Tineti minte un alt lucru foarte important, cand faceti aceste gesturi incercati si sa le vorbiti cu o voce blanda si linistita.

Lasati pisica sa doarma in pat cu dvs

Una dintre cele mai bune modalitati de a realiza o legatura stransa cu pisica dvs este sa o lasati sa doarma in acelasi pat. Totusi, acest lucru poate fi dificil. Pisicile nu dorm intotdeauna in timpul noptii si ar putea sa ajunga sa va trezeasca de foarte multe ori. De asemenea, acestea pot incerca de multe ori sa va preia spatiul de dormit, la inceput poate fi un lucru dragut, insa cu timpul o sa devina incomod. Totusi, puteti macar incerca acest lucru. Asezati pisica pe pat atunci cand mergeti la culcare si lasati-o sa se simta confortabil oriunde doreste – nu incercati sa o fortati sa doarma langa dvs. In acest fel este posibil sa remarcati destul de rapid o apropiere a pisicii de dvs.

Da-ti-le recompense

O modalitate de a va face pisica sa se simta mai confortabil este sa va asigurati intotdeauna ca aveti ceva bun in jurul dvs sa ii oferiti. Si nu ne referim numai la recompense alimentare, puteti face acest lucru vorbindu-i cu o voce blanda, jucandu-va cu pisica si, binenteles, oferindu-i recompense. Nu exagerati cu recompensele totusi.

Invatati despre comportamentul pisicii

Pisicile sunt animale cu adevarat interesante si se pot angaja in atat de multe comportamente diferite, multe dintre acestea putand varia in functie de rasa lor. Aflati cat mai multe informatii despre pisica dvs pentru a reusi sa legati mai usor o relatie de prietenie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu