Sase sfaturi de a tine in siguranta cainii si pisicile pe timp de vara

Vara este esential sa va amintiti un lucru foarte important, atunci cand dvs va este cald, prietenilor nostri necuvantatori le este si mai cald. Din aceasta cauza, am decis sa realizam un articol in care sa va spunem cum puteti sa ajutati animalele de companie sa se simta mai bine in timpul zilelor caniculare.


Este de mentionat ca pisicile si cainii nu transpira prin piele ca si oamenii. Acestea se racesc prin gafaieli sau prin respiratia rapida, ceea ce inseamna ca animalele de companie trebuie sa munceasca din greu pentru a se racori.

Prea multa caldura poate fi extrem de periculoasa sau chiar fatala pentru animalele de companie. Iata asadar cateva sfaturi despre siguranta animalelor de companie:

Nu lasati niciodata animalele in interiorul unui vehicul

Daca animalul nu poate intra in toate locatiile in care va veti opri, atunci este mai sigur sa il lasati singur acasa. Interiorul autoturismelor se incalzeste foarte repede chiar si cu ferestrele deschise. Daca afara sunt 30 de grade, in interiorul masinii pot sa fie 45 de grade in doare cateva minute. De fapt, este impotriva legii sa parasiti un animal intr-un vehicul, daca acest lucru pune in pericol sanatatea sau bunastarea animalului.

Lasati animalului o cantitate suplimentara de apa

Asigurati-va intotdeauna ca pisica sau cainele dvs are o cantitate mare de apa proaspata de baut. Un recipient pentru apa de dimensiuni mai mari va pastra apa rece mai mult timp decat un recipient foarte mic. Sunt caini care considera cuburile de gheata un deliciu, asadar ii puteti pune cateva in bolul cu apa.

Aveti grija de blana animalului de companie

Cainii si pisicile care sunt curatate si periate in mod regulat, au o izolatie naturala impotriva caldurii foarte buna. Cu toate acestea, daca blana devine foarte mare si incalcita, atunci ingrijirea acestuia va face ca prietenul dvs necuvantator sa se simta mai confortabil. Atentie insa, animalele de companie, in special cele albe, prezinta un risc mai mare pentru cancerul de piele si sunt mai susceptibile la arsuri solare, asadar aveti mare grija.

Nu lasati animalul in aer liber pentru mult timp

Daca cainele dvs trebuie sa stea afara pentru o perioada mai lunga de timp, asigurati-va ca are intotdeauna acces la zone cu umbra sau la zone mai racoroase. Puteti chiar sa ii aplicati o protectie solara specifica pentru animalele de companie sau hipoalergena pe zonele sensibile, cum ar fi nasul, varful urechilor si burta, mai ales daca acestia au o blana mai mica.

Evitati suprafetele fierbinti

In timp ce va plimbati cu cainele in aer liber, acordati o atentie deosebita trotuarelor sau nisipului. Puteti verifica temperatura foarte usor cu mana, daca este prea cald sa tineti mana pe asfalt, atunci este prea cald si pentru labele cainelui.

Invatati semnele supraincalzirii

Daca cainele sau pisica incep sa respire foarte repede si zgomotos, are probleme cu inghitirea si arata foarte tulburate, atunci ar putea avea un atac. Duceti de urgenta animalul la racoare. Aplicati prosoape umede pe spate si pe cap, iar apoi pe burta. Incercati sa raciti animalul si apoi mergeti cu el de urgenta la un medic veterinar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu