Cainii si pisicile pot suferi de dureri de dinti - II

Singura solutie in acest caz este extractia dintilor afectati. Astfel, sursa durerii este indepartata iar pisica  poate manca in continuare la fel de bine.

Pe de alta parte, cainii nu sufera de dezintegrare dentara, insa acestea pot avea alte probleme care sa le cauzeze dureri de dinti.

Primul motiv pentru aceste dureri ar putea fi dintii crapati sau rupti. Cainii mesteca in general tot felul de obiecte, de la pietre, oase si multe altele. Daca acestia mesteca ceva mai dur decat dintii lor, atunci exista un risc mare sa isi crape sau sa isi rupa dintii. Acest lucru conduce la dureri de dinti si in timp poate sa duca chiar la infectii dentare si abcese.


In teorie, un dinte spart poate fi fixat, sau prin tratamentul canalului radicular se poate umple cavitatea. Totusi, in realitate, tratamentul cel mai frecvent in cazul cainilor este extragerea simpla a dintelui rupt.

Un aspect neobisnuit al dintilor cainilor este acela ca, atunci cand dintii sunt crapati treptat (de exemplu cainele a mestecat obiecte foarte tari pe parcursul mai multor ani) si cavitatea pulpei este expusa, dentina secundara se poate deplasa pentru a forma o bariera care sa sigileze cavitatea si astfel nu vor mai aparea durerile de dinti. In acest fel cainii sunt diferiti de oameni.

Pentru a preveni craparea sau ruperea dintilor, proprietarii cainilor nu ar trebui sa ii lase sa mestece obiecte ultra-dure. Daca nu puteti sa introduceti un cui intr-un astfel de obiect, atunci nu lasati animalul sa il mestece.

A doua cauza a durerii de dinti la caini o reprezinta abcesele dentare. Acestea sunt frecvente, afectand in mod special dintii molari din spate, care sunt utilizati pentru hrana dura.

Boala incepe cu microfacturi in acesti dinti mari, multi-inradacinati, iar infectia este apoi capabila sa treaca in jos in radacinile dintelui. Acest lucru provoaca durere si, de asemenea, aparitia umflaturilor pe obraz, care daca nu sunt tratate ajung pana la ochi. Extragerea dintilor afectati este singura modalitate de a rezolva problema.

Alimentele zaharoase nu pot provoca afectiuni dentare la animalele de companie, dar pot da dureri de dinti. Si indiferen de specie, acest lucru este foarte dureros!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu