Sfaturi pentru a mentine animalele de companie in siguranta vara!

Vara inseamna soare, plaja si multe jocuri in aer liber pentru caine sau pisica. Vara poate fi un moment excelent pentru a petrece mai mult timp cu animalul dvs de companie. Dar temperaturi mai ridicate inseamna, de asemenea, riscuri mai mari pentru tovarasii nostri cu blana – mai multe vatamari, mai multe infectii ale pielii si urechilor si posibilitati ridicate de accident vascular cerebral.

Animalele de companie nu transpira in acelasi mod in care oamenii o fac si astfel pot deveni usor supraincalzite.


Oferiti-le multa apa si zone cu umbra

Deshidratarea la caini si la pisici este foarte reala in timpul verii. Cainii sunt mult mai insetati decat oamenii atunci cand se incalzesc. Semnele de deshidratare include gingii uscate si salivare excesiva. Asigurati-va intotdeauna ca animalul dvs de companie are acces la apa proaspata si curata atunci cand este in casa sau in curte si aveti grija sa luati apa cu dvs si pentru caine atunci cand mergeti la plimbare.

Tineti animalul cat mai mult timp la umbra, lumina direca a soarelui ii poate supraincalzi (in special pe caini) si poate duce la accident vascular cerebral.

Nu lasati niciodata animalele in masina

Cele mai multe animale de companie iubesc sa mearga in masina. Dar atunci cand sunt blocati in masina intr-o parcare la soare, unde temperatura ajunge la 40 de grade, atunci nu mai sunt bucurosi de masina. Este posibil sa considerati ca daca lasati animalul in masina cateva minute nu inseamna mare lucru. Total gresit, poate sa dureze mai putin de 10 minute pentru ca animalul dvs de companie sa faca un accident vascular cerebral din cauza caldurii.

Aplicati protectie solara

Credeti sau nu, animalele de companie fac si ele arsuri solare, in special cele cu blana scurta si cele deschise la culoare. Si la fel ca si in cazul oamenilor, arsurile dor foarte tare, iar pe langa acest lucru mai duc si la cancer de piele. Daca intentionati sa petreceti o zi in soare cu animalul dvs, atunci va recomandam sa ii aplicati protectie solara la fiecare trei – patru ore. Utilizati neaparat numai produse de protectie solara special concepute pentru animalele de companie.

Nu va radeti animalul

S-ar putea sa credeti ca daca radeti blana unui cainelui sau a pisicii pe timpul verii este o solutie buna pentru supraincalzire. Stratul de blana al animalelor este conceput in mod natural pentru a le tine racoare vare si cald in timpul iernii. Simtiti-va liber sa ii taiati din blana, dar nu o radeti de tot.

Schimbati orele de iesit la plimbare

Daca aveti un caine pe care il scoateti la plimbare indiferent de ora, atunci in zilele caniculare va trebui sa va schimbati acest obicei. Nu il scoateti la plimbare niciodata in mijlocul zilei, ci doar dimineata si seara. Iar cand este inca cald afara, faceti pauze dese la umbra si oferiti-le apa.

Pastrati labutele reci

Animalele de companie se incalzesc si se racesc de jos in sus. Daca sunteti afara in plin soare, incercati sa nu lasati animalul sa stea pe suprafete fierbinti precum cimentul sau asfaltul. Nu numai ca le poate arde labele, dar poate sa le creasca si temperatura corpului. O solutie ar fi sa pulverizati din cand in cand apa pe labele cainelui.

Indepartati parazitii

In timpul verii, puricii, capusele, tantarii si alti paraziti sunt practic peste tot. Acestia poarta tot felul de viermi si boli cum ar fi Lyme sau Bartonella, care pot pune animalul in mare pericol.

Luati in considerare o vesta de salvare

La fel ca si noi, cainii se bucura de racoarea apei, fie ca este o piscina, un lac sau o mare. Dar fiti foarte atenti unde lasati cainele sa inoate. Nu toti cainii sunt buni inotatori. Si chiar si cei care inoata bine ar putea sa nu stie cum sa iasa din piscina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu