Sfaturi pentru a va intelege cu pisica dvs inca de la inceput - Partea I

Exista o multime de stereotipuri despre pisici, si in calitate de persoana care detine trei pisici, cred cu tarie ca majoritatea dintre ele sunt cu adevarat eronate. De departe cea mai rea pe care am auzit-o este faptul ca pisicil nu sunt in stare sa se ataseze de oameni. Detin trei pisici si credeti-ma ca am cu toate o legatura speciala, iar in acest sens, stiinta ma sustine. Un studiu din anul 2011 a constatat ca felinele de fapt se ingrijesc mai mult de interactiunea umana decat de produsele alimentare, ceea ce le face mai asemanatoare cu cainii.

Intelegerea rapida cu orice animal poate fi dificila si imprevizibila, mai ales cand vine vorba despre pisici – au tendinta de a avea toane, iar comportamentul lor depinde foarte mult de rasa din care fac parte. Dar cu siguranta nu este imposibil sa se formeze o legatura stransa intre pisica si dvs. Sfaturile de mai jos sunt un inceput foarte bun, insa va trebui sa fiti dispusi sa aveti rabdare. Apropierea nu se va intampla in cateva minute, va dura zile sau chiar saptamani.

Odata ce stabiliti o conexiune cu pisica dvs, timpul petrecut in acest scop va merita pe deplin. Pisicile pot fi calde, iubitoare, dragalase si dulci, atunci cand au incredere in dvs si se simt in siguranta in jurul vostru.

Faceti-le sa se simta in siguranta

Pisicile prefera sa aiba un loc in casa doar al lor, unde sa se simta in siguranta si in control. Atunci cand aduceti pentru prima data pisica acasa, asigurati-va ca are acest spatiu la dispozitie. Amenajati pentru aceasta o camera cu jucarii, paturi si boluri de mancare si apa. Apoi lasati-o acolo pentru a se adapta. Acest lucru va insemna chiar ca nu se vor apropia de dvs si se vor ascunde sub pat. Lasati-o sa faca acest lucru pana va fi pregatita sa iasa.

Nu trebuie sa stati alaturi de pisica in acea camera, dar ar trebui sa veniti sa o vizitati din cand in cand si sa stati langa ea. Este foarte important ca pisica sa simta ca are un loc intreg doar pentru ea insasi.

Oferiti controlul pisicii dvs

S-ar putea sa nu doriti ca pisica dvs sa detina controlul, dar pentru a lega o legatura cu adevarat, trebuie sa le oferiti putina putere. Acest lucru este valabil mai ales in prima saptamana in care o aduceti acasa. Trebuie sa lasati pisica sa se simta confortabil de la sine si trebuie sa ii permiteti sa vina la dvs doar atunci cand este pregatita. Dr. Ryane E Englar, profesor asistent si coordonator al educatiei clinice la Universitatea din Kansas College of Veterinary Medicine, a declarat pentru PetMD ca “pisicile decid cand e bine sa inceapa sa isi faca prieteni si cand nu”.

Nu le suprasolicitati

Crearea unei legaturi cu pisica dvs necesita timp si rabdare. Nu vreti ca aceasta sa se simta aglomerata – are nevoie de spatiu (tot timpul, nu doar la inceput). Acelasi Englar a mai precizat pentru PetMD: “Cel mai important lucru este sa observi inainte de a actiona. In general oamenii vor sa se joace cu pisica lor noua imediat ce au adus-o acasa, insa acest lucru este total gresit. Trebuie sa tinem cont ca pisicile vad lumea total diferit fata de noi”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu